Suomalainen lohkoketjuanalytiikkayhtiö laajentaa toimintaansa Aasian markkinoille

Valega Chain Analytics

Lohkoketjuanalytiikkayhtiö Valega Chain Analytics ilmoittaa lehdistötiedotteessaan laajentumisestaan Aasian ja erityisesti Kiinan markkinoille. Laajentuminen toteutetaan strategisen kumppanuuden kautta.

Helsinkiläinen Valega Chain Analytics on kryptorikostekniseen tutkimukseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa kehittyneitä lohkoketjuanalyysi- ja tutkintapalveluita kyberrikollisuuden torjuntaan. Valegan asiakaskunta muodostuu mm. suurista länsimaisista ​​instituutioista, kryptovaluuttapörsseistä, lainvalvontaviranomaisista ​​ja asianajotoimistoista.

Valegan erikoistumisalueita ovat mm. lohkoketjuanalyysi, transaktioiden seuranta ja varojen jäljitys sekä kattava tutkintatuki asianajotoimistoille, tilitoimistoille ja valtion virastoille.

Valegan toiminnalle tämä laajentuminen on tärkeä virstanpylväs, koska heidän missionsa on tarjota huippuluokan rikosteknisiä tutkimusratkaisuja maailmanlaajuisesti. Jatkossa se pystyy tarjoamaan edistyksellisiä palveluitaan Hongkongissa, Kiinassa ja Singaporessa.

Valegan strategisina kumppaneina laajentumisessa toimivat Oasia Ventures ja Wiser Asia. Oasia Ventures on ruotsalaisjohtoinen pääomasijoitusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Singaporessa. Oasia Ventures auttaa pohjoismaisia yrityksiä laajentumaan Aasian markkinoille.

Wiser Asia on puolestaan erikoistunut markkinalaajentumisiin ja heillä on vahva kokemus Hongkongin ja Kiinan markkinoilta sekä Pohjoismaista. Näin ollen he ovat Valegalle luonnollinen kumppani laajentumisessa Aasian markkinoille.

Sven Martinsson, Valega Chain Analyticsin toimitusjohtaja kommentoi laajentumista seuraavasti: “Olemme innoissamme pääsystämme Aasian markkinoille Oasia Venturesin ja Wiser Asian tuella. Tekemällä tiivistä yhteistyötä alan sidosryhmien, välittäjien ja sijoittajien kanssa ja mukautumalla kansainvälisiin sääntelyvaatimuksiin ja standardeihin Hongkongista on tulossa johtava globaali virtuaaliomaisuuden keskus.”

Martinsson jatkaa: ”Tämä yhteistyö parantaa kykyämme tarjota edistyneitä siirtotapahtumien seurantapalveluita. Samalla pystymme tukemaan oikeudellisten riita-asioiden ja mahdollisten rikosasioiden selvitystyötä. Laajentumisen kautta pystymme jatkossa sijoittumaan strategisesti tärkeälle Hongkongin ja Greater Bay Arean (Guangdong-Hongkong-Macao) alueelle, joka on Kiinan taloudellisen elinvoimaisuuden ja innovaatioiden keskus.”

Oskar Soderstrom, Oasia Venturesin perustaja suhtautui myös hyvin optimistisesti laajentumisen tarjoamiin mahdollisuuksiin: “Tämä kumppanuus lisää Valegan tunnettuutta Aasiassa ja nopeuttaa Valegan kasvua alueelliseksi ja maailmanlaajuiseksi toimialan johtajaksi.”

Wiser Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Kevin Chen oli myös toiveikas laajentumiseen liittyvistä mahdollisuuksista: “Rajat ylittävä digitaalinen omaisuus ja transaktioiden turvallisuus ovat kasvavia haasteita rahoituslaitoksille.”

Chen jatkaa: ”Vuonna 2023 virtuaali-/kryptovaluuttoihin liittyvissä rikostapauksissa rikoshyödyn kokonaisarvo oli Kiinassa yli 56,5 miljardia euroa, joka oli 12 kertaa suurempi kuin vuonna 2022. Tämän seurauksena näemme kasvavan kysynnän palveluille, jotka auttavat viranomaisia ​​ja organisaatioita luomaan turvallisemman toimintaympäristön kansalaisilleen ja asiakkailleen ja torjumaan tehokkaasti petoksia ja rahanpesua.”


Perinteiset finanssialan toimijat NYSE ja Mastercard lanseeraamassa kryptotuotteita

New Yorkin pörssi (New York Stock Exchange) on julkaissut suunnitelmansa lanseerata bitcoinin spot-hintaan sidottuja sijoitustuotteita. NYSE:n sijoitustuotteet julkaistaan yhteistyössä Coindesk Indicesin kanssa. Tarkoituksena on kehittää indeksioptioita, jotka seuraavat Coindesk Bitcoin Price Indexiä (XBX).

XBX on reaalihintainen bitcoinin spot hintaindeksi, jota käytetään mm. Bitcoin ETF:ien vertailuindeksinä. Näiden XBX:ä seuraavien Bitcoin ETF:ien markkina-arvo on n. 20 miljardia dollaria. XBX on ollut markkinalla jo yli 10 vuotta.

New Yorkin tuotejohtaja Jon Herrick kertoi, että nämä optiosopimukset antavat sijoittajille mahdollisuuden hajauttaa riskejään avoimilla ja likvideillä sijoitustuotteilla.

Näihin sijoitustuotteisiin liittyy kuitenkin vielä oikeudellisia kysymyksiä kuten viranomaishyväksyntä. Julkinen tiedote asiasta kuitenkin antaa jo merkkejä siitä, että NYSE olisi aidosti pyrkimässä mukaan kryptovaluuttamarkkinalle.

NYSE:n markkina-arvo on tällä hetkellä 25 miljardia dollaria. Perinteisten toimijoiden mukaan tuloa markkinalle pidetään yleensä merkkinä siitä, että kyseinen markkina tulisi saamaan jatkossa julkisen hyväksyttävyyden.

Myös yksi maailman suurimmista luottokorttiyhtiöistä MasterCard kertoi kryptovaluuttoihin liittyviä uutisia: He ovat tehneet pilottivaiheessa heidän ensimmäiset käyttäjien väliset P2P-siirrot ilman lohkoketjussa tehtäviä siirtoja. Mastercardin on tarkoitus yksinkertaistaa kryptovaluuttasiirtoja tarjoamalla käyttäjäystävällisemmän ratkaisun siirroille.

Tämä palvelu tunnetaan nimellä Mastercard Crypto Credential ja se varmistaa kuluttajien ja yritysten välisen vuorovaikutuksen lohkoketjuverkkojen avulla. Samalla se varmistaa, että käyttäjät täyttävät Mastercardin asettamat tunnistusstandardit ja varmistaa, että vastaanottajan lompakko tukee siirrettyä omaisuuslajia.

Mastercardin Latinalaisessa Amerikan ja Karibian tuote- ja suunnittelujohtaja Walter Pimenta: ” Mastercard jatkaa investointeja teknologiaansa, standardeihinsa ja kumppanuuksiinsa tuodakseen turvalliset, yksinkertaiset ja tietoturvalliset maksut asiakkailleen”.

Pimenta jatkaa: “Koska kiinnostus lohkoketjua ja digitaalisia resursseja kohtaan kasvaa jatkuvasti Latinalaisessa Amerikassa ja kaikkialla maailmassa, on tärkeää jatkaa luotettujen ja todennettavissa olevien siirtotapojen tarjoamista julkisissa lohkoketjuverkostoissa. Olemme innoissamme voidessamme työskennellä tämän dynaamisen kumppanijoukon kanssa tuodaksemme Mastercard Crypto Credentialin lähemmäksi sen täyden potentiaalin toteuttamista.”

Reaaliaikaiset siirto-ominaisuudet ovat jatkossa käytössä Bit2Me-, Lirium- ja Mercado Bitcoin -kryptovaluuttapörsseissä, joiden tarkoituksena on toteuttaa siirrot Latinalaisen Amerikan ja Euroopan välillä.


Kryptovaluutta ETF:ien ympärillä tapahtuu edelleen

Maailman suurimman varainhoitajan BlackRockin IBIT:stä tuli tällä viikolla markkina-arvoltaan maailman suurin Bitcoin ETF. IBIT:n arvo ylitti 19,68 miljardin rajan. Samaan aikaan aikaisemmin maailman suurimman Bitcoin ETF:n Grayscalen GBTC:n arvo laski 19,65 miljardiin dollariin.

IBIT:llä on tällä hetkellä hallussaan 287 670 bitcoinia. GBTC:llä puolestaan on 287 450 bitcoinia. GBTC:n bitcoin-omistukset ovat pienentyneet tammikuusta 2024 merkittävästi, sillä vielä silloin omistukset olivat 620 000 bitcoinia.

Tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin Bitcoin ETF on Fidelityn FBTC, jonka markkina-arvo on 11,1 miljardia dollaria.

Spot Bitcoin ETF:t omistavat tällä hetkellä jo yli miljoona bitcoinia. Omistusten arvo on n. 68 miljoonaa dollaria. Bitcoinien kokonaismäärästä tämä muodostaa yhteensä 5,10 %.

Bitcoinin avointen futuuripositioiden määrä nousi 16 kuukauden korkeimpiin lukemiin, joten markkinoilla odotetaankin bitcoinin hinnan nousua yli 70 000 dollariin. Mitään varmuutta tästä noususta ei tietenkään vielä ole.

Laskupainetta bitcoinin hintaan voi tuoda aikoinaan kaatuneen Mt. Goxin bitcoinien myynti markkinalle. Mt. Gox siirsi tiistaina 140 000 bitcoinia (arvo 9 miljardia dollaria) toiseen tuntemattomaan osoitteeseen, joka voi mahdollisesti tarkoittaa sitä, että nämä bitcoinit tultaisiin ehkä jo lähiaikoina myymään takaisinmaksuna Mt. Goxin velkojille.

Ether spot ETF:n hyväksynnän jälkeen myös kohina Ethereumin ympärillä on kasvanut. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio SEC hyväksyi Ether ETF:t viime viikolla. Tämän jälkeen odotellaan kuitenkin vielä S-1-rekisteröinnin hyväksyntää, jonka jälkeen Ether ETF:t olisivat markkinoilla kaupankäynnin kohteena.

Tällä viikolla BlacRock päivitti heidän S-1 Ether- (ETHA) hakemustaan. Bloombergin ETF-analyytikko Eric Balchunas piti tätä erittäin positiivisena uutisena. Balchunasin mukaan Ether ETF:t tulisivat olemaan markkinalla kaupankäynnin kohteena todennäköisesti kesäkuun 2024 loppuun tai mahdollisesti 4.7.2024 mennessä.

Bloombergin toisen ETF-analyytikon James Seyffartin mukaan BlackRockin päivitetty S-1-hakemus on erittäin positiivinen signaali Ether ETF:ien S-1-hakemuksen hyväksymisen puolesta.

Hashdex ei kuitenkaan todennäköisesti ole enää hakemassa Ether spot ETF:lleen lupaa. SEC ei hyväksynyt Hashdexin hakemusta viime viikolla.

Ethereumin hintaspekulaatioissa osa odottaa etherin hinnan nousevan web3:n kasvun siivittämänä uusiin huippuihin. Tämä johtuu siitä, että Wall Streetin odotetaan uskovan web3-teknologian kasvuun.

Osa taas uskoo etherin hinnan nousun pysyvän maltillisempana, koska Grayscalen Ethereum Trustista (ETHE) tultaisiin näkemään n. 110 miljoonan dollarin (päivävauhti) varojen ulosvirtaus, joka tulisi kestämään useampia viikkoja.


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *