Bitcoins pris rasade historiskt – Bitcoin marknadsanalys 17.3.2020

Jag hade lite fel med min tidigare tjuraktighet. Det verkar som att coronaviruset orsakade panik på aktiemarknaderna och också påverkade bitcoin. Vi såg största kaskaden av margin calls i bitcoins historia. Priset sjönk onaturligt lågt, eftersom marknaden var överlånad och orderböcker inte fylldes tillräckligt.

Kedjereaktionen av margin calls drev priset så lågt som $3,5k dollar i Okex’ 3 månaders futurer, som just nu är största marknaden för bitcoin-trejding. Enligt Bitmex’ data blev åtminstone $1,6 miljarder dollar margin callade.

Bitmex’ och Okex’ trejdingmaskiner fungerar på samma sätt, alltså har de ingen skyddsmekanism för en sådan kaskad av margin calls eftersom de omfattar en så stor del av bitcoin-trejding. Det i sin tur möjliggjorde att en sådan kaskad av margin calls hände.

Det är positivt att exempelvis nya FTX börsen snabbt växer sin marknadsandel, eftersom deras trejdingmaskin är bättre.

Coronapaniken var en bra påbörjare.

Marknaden behöver tid för att återhämta sig från en sådan kaskad och massiv nedgång. Liksom då vi föll till $150 och $3k dollar, behöver vi troligen 3-6 månader förrän en större uppgång kan börja igen.

Månadsljuset borde stängas ovanför medelvärdet på 200 veckor, annars rör vi oss i terräng som vi aldrig sett i bitcoins historia. Veckan har stängts nedanför linjen efter botten i augusti 2015 och det orsakade inte vidare nedgång, men jag skulle vara mer hoppsam om månadsljuset hålls ovanför detta viktiga medelvärde.

Jag tror det är osannolikt att vi skulle sjunka nedanför $3,8k dollar. Kaskaden av margin calls var så enorm att marknaden rasade onaturligt lågt. Därför korrigerade den också över 50% uppåt genast efter botten. Corona verkar först börja spridas, men jag tror inte epidemin orsakar nya botten på bitcoin-marknaderna. Det är bra att minnas att under 50 människor äger över 50% av världens pengar och ännu mer på marknaderna som trejdas.

Jag tror inte kontanter blir en ny kung samtidigt som centralbanker skuffar nya pengar på marnaderna mer än någonsin. Efter den här kortvariga paniken torde det också påverka bitcoin.

Hoppas du inte blev offer för margin call och dina vänner och familjemedlemmar inte får corona. Hålls starka under dessa tuffa tider, bitcoin reser sig nog igen. Om du har besparingar så är det kanske inte en dålig stund att satsa en del på bitcoin, särskilt om månadsljuset stängs ovanför medelvärdet på 200 veckor.

Vad beträffar kort och medellång sikt för prisutveckling, tror jag att kursen stegrar kring årets öppning vid $7-7,2k dollar och sedan testar medelvärdet på 200 veckor.

Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar (enkelt förklarat)

Skribenten har skrivit över hundra bitcoin-analyser under fem år och är en väldigt erfaren bitcoin-trejdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *