Långsamma nedgångens faror – Teknisk analys 18.11.2019

Det här är helt samma grafen som jag postade i förra analysen med följande prisutvecklingen.

I analysen skrev jag: ‘Det här var en kraftig rörelse från $7 300 dollar och därmed troligen slutet på korrektionen som börjat från $13 900 dollar. Nu är frågan när mindre korrektionen från $10 350 dollar slutar. Tills vidare har dagliga SMA200 hållit bra som grafen visar, men om den bryts så kunde en nedgång från $8 800 dollar till $8 500 dollar troligen sluta korrektionen.

Tyvärr är jag inte längre lika säker om fetade delen, eftersom kursen betett sig konstigt efter att ha sjunkit nedanför rörande medelvärdet på 200 dagar(oranga sma200). Jag förklarar detta närmare med en annan graf.

bitcoin-weekly

Då kursen vände sig under sma200 hoppades jag på snabb nedgång till 62% fibonacci retrace området kring $8 501 dollar (gul). I stället har vi sett långsam stegvis nedgång med några uppgångsspikar och tjurfällor.

En sådan rutschbana kan tyda på att allmänna marknaderna har för mycket förtroende på köpande medan stora pengar inte har. Flesta trejdare som köpte små uppgångsspikar kan fortfarande förvänta större spikar, men om stora pengar inte köper så händer det inte. Vi har inte ens sett en måttlig reaktion uppåt efter att vi nådde 62% retrace.

Det finns en fara att marknaderna vill bestraffa alla tjurar som blint köpt utan att vänta på en större reaktion. Detta kunde leda till åtminstone en liten kapitulation mot veckoliga sma100-nivån (turkos).

Däremot om reaktionen uppåt sker tidigare så har vi redan snuddat 62% retrace och är färdiga att stegra snabbt.

weekly-btc-chart

I en sådan situation kan en enkel stegrande trendlinje vara tillräckligt för att sätta igång större köpande. Det kunde ta oss tillbaka till oranga 50% fibonacci-nivån vid $8 821 dollar och ge vidare tillit.

bitstamp-charts

I större skala verkar nedgången som en korrektion efter uppgången från $7 300 till $10 300 dollar. Ifall veckobalken stängs nedanför sma100 och sma50 så går vi troligen näst mot sma200-nivån. Jag tror inte det är sannolikt nu, men en bra trejdare borde vara förberedd också för mer skrämmande möjligheter.

Ifall veckoliga sma20 och dagliga sma200 bryter uppåt kan kursen snabbt stegra åtminstone till $16 000 dollar.

Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar (enkelt förklarat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *