Viikkokatsaus 11/2016: Microsoft tukee edelleen Bitcoinia

Bitcoin-maailmassa tapahtuu paljon ja nopeasti. Esimerkiksi tällä viikolla näimme päivän, jolloin Microsoft ensin ilmoitti lopettavansa Bitcoin-tukemisen, mutta korjasi miltei välittömästi, että kyseinen ilmoitus olikin virhe, eikä sillä ollut mitään tekemistä Microsoftin suunnitelmien kanssa.

Vilkkaasti kehittyvä ala ja Internetin edellyttämä liki välitön tiedonvälitys tekevät välillä vaikeaksi pysyä perässä sen kanssa, mitä maailmalla tapahtuu, mutta me pyrimme parhaamme mukaan seulomaan jyvät akanoista ja tarjoamaan teille tuoretta, merkittävää ja tarkistettua tietoa kryptovaluutan saloista.

Microsoftin lisäksi voimme ylpeinä kertoa, että tarjoamamme Denarium-kolikot herättävät kiinnostusta ja kiitosta ympäri maailman maailman suurimman Bitcoin-portaali Bitcoin.comin valittua ne parhaimpien bitcoin-kolikoiden joukkoon.

Entä voiko Bitcoinilla ostaa taloja? Voi. Voiko sillä maksaa autolainoja? Voi. Näistäkin asioista voitte lukea lisää viikkokatsauksesta.

Toni Kososen kurssianalyysissä puolestaan ennakoidaan hiljaisemman ajanjakson jälkeen pitkästä aikaa suurempia kurssiliikkeitä. Kososen analyysiin voit tutustua täältä.

Viime viikon katsaus puolestaan löytyy täältä.

Prasos Oy:n myyntijohtajarekry on päällä vielä tämän viikon loppuun saakka, ilmoituksemme voit lukea tästä.

Microsoft tukee edelleen Bitcoinia

Teknologiajätti Microsoft ilmoitti maanantaina 14.3. lopettavansa Bitcoinin tukemisen ja bitcoin-maksujen vastaanottamisen kaikissa palveluissaan. Massiivinen uutinen luonnollisesti levisi pitkin maailman medioita. Microsoft kuitenkin ilmoitti nopeasti saman päivän aikana uutisen olevan virheellinen ja jatkavansa Bitcoinin tukemista normaalisti.

“Jatkamme Bitcoinin tukemista. Olemme pahoillamme virheellisestä tiedosta, joka vahingossa julkaistiin Microsoftin sivuilla. Tietoa korjataan parhaillaan” Microsoft korjasi. Windows- ja Xbox-käyttäjät voivat siis edelleen ostaa bitcoineilla ohjelmia, musiikkia, tietokoneita, pelejä ja muita hyödykkeitä normaalisti. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä Microsoftin alkuperäinen virheellinen ilmoitus johtui. Mahdollisuuksia on monia, kuten yrityksen sisäinen väärinkäsitys tai yrityksen blogin päivittäjän sooloilu.

Lähiaikoina Microsoftin Azure-pilvipalveluun, jonka avulla voi testata ja kehittää erilaisia lohkoketjuratkaisuja, on lisätty monia uusia lohkoketjualustoja, joten Microsoft on vahvasti mukana kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen edistämisessä.

Microsoft on yksi merkittävimmistä Bitcoin-ystävällisistä yrityksistä maailmassa

21 Inc kehittämässä tietokoneiden oman talouden

Bitcoin-tietokoneita valmistava 21 Inc on julkistanut uuden Ping21-pavelunsa, jonka tarkoituksena on haastaa nettisivujen tarkkailupalvelut, kuten Pingdomin ja Alertfoxin. Ping21 perustuu hajautettuun Bitcoin-tietokoneiden ylläpitämään verkkoon ja sen tarkoituksena on toimia proof-of-conceptina 21 Incin laajemmalle visiolle “laitteiden omasta talousjärjestelmästä”.

Nykyään nettisivujen tarkkailupalvelut maksavat asiakkaille kuukaudessa kymmeniä tai jopa satoja dollareita. 21Ping-verkon avulla webmasterit voivat ohittaa nämä palvelut ja saada samat tiedot liki ilmaiseksi ympäri maailman yhdellä komennolla.

“21Pingin tarkoituksena on osoittaa, millaisia palveluja on mahdollista tarjota hajautetulla, bitcoin-insentiiveihin perustuvalla laskentajärjestelmällä, ja miten nämä palvelut ovat olennaisesti erilaisia kuin mitä on mahdollista saada aikaiseksi keskitetyillä järjestelmillä”, kertoo 21 Incin toimitusjohtaja Balaji S Srinivasan.

Bitcoin-tietokone antaa laitteille mahdollisuuden tehdä ostoja ja myyntejä itsekseen

Tanskassa ostettu ensimmäinen asunto bitcoineilla

Tanskassa on ostettu ensimmäistä kertaa asunto bitcoineilla. Asuntokauppa on tietääksemme ensimmäisiä koko Pohjoismaissa, ellei jopa ensimmäinen. Asuntokaupan arvo oli 117 bitcoinia, eli noin 50 000 dollaria.

Asuntokauppa hoidettiin käyttämällä maksunvälittäjänä Coinify-palvelua. Coinify on tanskalainen bitcoiniin ja muihin virtuaalivaluuttoihin erikoistunut maksunvälittäjä, joka tarjoaa mahdollisuuden ostaa ja myydä tavaroita sekä palveluita 17 eri virtuaalivaluutalla. Coinify myös auttoi kauppaa koskevissa juridisissa kysymyksissä.

Suurten summien kohdalla Tanskan rahanpesulainsäädäntö edellyttää muun muassa todistamaan varojen alkuperän. Coinifyn mukaan bitcoin-kaupankäynnissä tämä vaatimus oli helpompi täyttää kuin perinteisissä pankkisiirroissa, sillä Bitcoinin ylläpitää jatkuvasti avointa rekisteriä kaikista siirroista.

“Pankit käyttävät suljettua kirjanpitoa, minkä vuoksi tällaisten tietojen hankkimiseen kuluu valtavasti resursseja. Bitcoinin avoin kirjanpito on sen sijaan helppokäyttöisempi kaikille”, kertoi Coinifyn Joosep Vahtras.

Merkittävä yhdysvaltalainen finanssiyritys integroi Bitcoinin

Yhdysvaltain asevoimien palkollisille finanssipalveluita tarjoava United Services Automobile Association (USAA) on ilmoittanut integroivansa kaikkiin asiakkaidensa tileihin mahdollisuuden käyttää bitcoinia. Bitcoin-integraatio on toteutettu Bitcoin-lompakkopalvelu Coinbasen kanssa.

USAA on yksi Yhdysvaltain suurista finanssialan instituutioista. Sen liikevaihto pyörii kymmenissä miljardeissa. USAA:ssa huomionarvoista on myös sen aktiivinen toimiminen Bitcoin- sekä lohkoketjumaailmassa. Esimerkiksi vuoden 2015 tammikuussa järjestetyssä Coinbasen sijoituskierroksessa USAA oli yksi merkittävimmistä sijoittajista.

“Olemme erittäin kiinnostuneita lohkoketjusta ja uskomme, että teknologia tulee vaikuttamaan organisaatioomme merkittävästi. Se, että meillä on jo iso joukko ihmisiä työskentelemässä tämän kanssa, kertoo, miten tosissamme olemme teknologiasta”, kertoo USAA:n Alex Marquez.

“Bitcoin voi helposti olla tulevaisuuden valuutta” kommentoi puolestaan USAA:n ohjelmistokehittäjä Donald Berg.

USAA tarjoaa yhdysvaltain asevoimien palkollisille erilaisia palveluja, kuten vakuutuksia sekä lainoja

Bitstamp on löytänyt bitcoineja varastavan Chrome-lisäosan

Slovenialainen bitcoin-pörssi Bitstamp on kertonut löytäneensä Google Chromeen iskevän haittaohjelman, joka varastaa käyttäjien bitcoin-siirrot. Tämä Chrome-liitännäinen vaihtaa Bitcoin-lompakoihin yhdistyvät QR-koodit johtamaan suoraan varkaan Bitcoin-lompakkoon.

Bitstamp ilmoitti BitcoinWisdom Ads Remover -nimisestä haittaohjelmasta maaliskuun 11. päivä Twitterissä. Bitcoin-yhteisö tutki haittaohjelmaa ja varmisti Bistampin väitteen pitävän paikkansa.

Bitcoin-yhteisön tutkimuksien perusteella näyttäisi kuitenkin siltä, että varas ei ole ollut erityisen onnistunut. Lohkoketjuanalyysin perusteella varas on onnistunut toistaiseksi saamaan ainoastaan 3 siirtoa osoitteisiinsa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun varkaat yrittävät käyttää Chrome-liitännäisiä varastaakseen bitcoineja. Käyttäjiä kehotetaankin olemaan valppaina siitä, millaisia Bitcoin-sovelluksia sekä -liitännäisiä he lataavat.

Huom. Haittaohjelma ei nimestään huolimatta liity BitcoinWisdomiin, joka on vakiintunut ja turvallinen Bitcoin-tietopalvelu

Bitcoin.com: Denarium on yksi parhaista BTC-kolikoista

Maailman suurimpiin kuuluva kansainvälinen Bitcoin-portaali Bitcoin.com on listannut markkinoiden kolme parasta fyysistä bitcoin-kolikkoa, joiden joukkoon on päässyt myös tarjoamamme Denarium.

Bitcoin.com mainitsee Denariumin hyvinä puolina muun muassa Denarium-kolikoiden edullisuuden. Lisäksi jutussa otetaan huomioon Denarium-kolikoiden korkealaatuiset, väärentämättömät hologrammisinetit, jotka suojaavat turvallisesti ja tehokkaasti kolikon yksityisavainta.

Sanomattakin selvää, että olemme erityisen ylpeitä Denarium-kolikoistamme. On meille kunnia-asia, että kolikot ovat korkeinta mahdollista laatua.

Denarium-kolikoita voit hankkia esimerkiksi Denariumin omilta sivuilta. Kolikoita on saatavissa eri arvoisina, minkä lisäksi asiakas voi halutessaan hankkia myös tyhjiä kolikoita. Olemme myös tuoneet markkinoille yhden bitcoinin hopeisen kolikon.

Bitcoin.comin mukaan Denarium-kolikot kuuluvat maailman parhaisiin. Niiden erityisenä valttina on edullisuus sekä laatu. Jos haluat halpaa JA hyvää, niin tällä kertaa et tarvitse kahta erillistä tuotetta.

Sisältöä viikkokatsaukseen?

Tietoa mielenkiintoisista Bitcoin-uutisista tai -kirjoituksista sekä bitcoineja hyväksyvistä kauppiaista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].