Teknisk analys 2.7.2020: Bitcoins kurs väntar fortfarande på större rörelse

Japp, Bitcoins kurs sågar fortfarande sidledes utan puls och är halvdöd. Men kanske den snart vaknar upp. 🙂

Veckografen med årliga öppningar, RSI (relative strength index) på botten och några möjligen viktiga kortsiktiga horisontalnivåer. En närmare förklaring hittas i grafen.

Här kan man inte riktigt säga annat än att fokusera på viktigaste sakerna och upprepa vad jag skrev förra gången.

’Vi har sett flera veckoljus som försökt nå viktiga gränsnivån vid $10,5k dollar. Det verkar ganska tjuraktigt, men vi är fortfarande i konsolidering nedanför detta område.

Områdets topp är nivån vid $10,5k dollar och botten årets öppning vid $7160 dollar. En kortare intervalls topp är samma $10,5k, men botten vid ungefär $8,7k, där också veckoljusens botten och stora glidande medelvärdet från 50 veckor (punkterad gul) är.

Det är lätt att spå att ifall vi bryter $10,5k så kommer vi att stiga åtminstone till årets 2018 öppning vid $13880 dollar före en möjlig nedgång.

Vad beträffar nedgångens möjlighet tror jag att veckans stängning nedanför $8,7k skulle sannolikt leda till ett djupare stup mot årets 2020 öppning vid $7160 dollar. I en sådan nedgång skulle vi kunna se en studs uppåt före fortsatt nedförsbacke.

Om vi ser en snabb krasch ner till $8k eller även $7k så kan det vara en tillräcklig trampolin för kursen att återhämta sig och stiga mot $10,5k på nytt.

Jag tror inte vi kommer att se kursen sjunka nedanför $7k. Årets 2020 öppning kommer troligen att hålla i veckografen stödd av 100 veckors glidande medelvärden (punkterad blå). Enorma raset till $3,8k vi såg i mars tvättade bordet så pass mycket att marknaderna troligen inte kommer att ge lika bra köptillfällen på nytt.’

Vad jag kan tillägga är att ju längre rörelsen i sidled fortsätter, desto större kan följande rörelsen vara. Jag skulle förvänta att en snabb krasch till $7k skulle stryka bort spelare och sedan leda till en snabb uppgång ovanför $10,5k.

Det är ändå likaså möjligt att uppgången börjar härifrån och accelerar sedan efter att $10,5k brutits. Jag tror fortfarande inte att kursen sjunker nedanför $7k eller att veckan stängs nedanför $7160 dollar.

Varför bitcoin är en bra investering och teknisk analys fungerar (enkelt förklarat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *