Ilmaisia kryptoja silmien skannausta vastaan – mikä ihme on Worldcoin?

Worldcoin
Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisille

Afrikassa on käynnissä kryptovallankumous, joka kulkee nimellä Worldcoin. Monessa Afrikan maassa, Kenia, Uganda ja Nigeria mukaanlukien, ihmiset ovat rynnänneet skannauttamaan silmiään ilmaisten kryptokolikoiden toivossa. Tämä on nostanut myrskyn somessa, jonka silmässä on rikos ihmisoikeuksia vastaan. Mistä ihmeestä on kyse?

Tässä artikkelissa sukellamme Worldcoinin maailmaan. Tutkimme projektin alkuperää, tavoitteita ja sen saamaa kritiikkiä. 

Worldcoin lupaa mullistaa, ei vähempää eikä enempää kuin digitaalisen identiteetin ja koko talouden. Miten se aikoo saavuttaa tämän? Ja mikä hinta muutoksesta on maksettava?

Jatka lukemista, kun pureudumme Worldcoinin erikoiseen ideaan ja tutkimme sen vaikutuksia identiteettiin, talouteen sekä ihmisten elämään.

Worldcoinin tarina – globaali kryptovallankumous

Tässä osiossa esitellään Worldcoinin tausta, perustajat ja sen tavoitteet.

Worldcoin ei ole mikä tahansa kryptovaluutta – se on maailmanlaajuinen liike, joka on syntynyt vastauksena digitaalisen identiteetin ja talouden kasvavaan tarpeeseen. Tämän kryptovaluutan taustalla on monimutkainen tarina, johon liittyy huippuyrityksiä, digitaalista innovaatiota ja visio maailmasta, jossa jokainen yksilö voi varmistaa oman digitaalisen identiteettinsä.

Sam Altman – perustaja (ja visionääri?)

Worldcoinin tarina alkaa Sam Altmanista, joka tunnetaan parhaiten OpenAI:n perustajana ja kehittäjänä. Luit oikein; sama yritys, jota maailman rikkain ihminen, Elon Musk, oli perustamassa.

Altmanin uraauurtava työ ei jäänyt pelkästään tekoälyyn; hän kehitti vision koko maailman kattavasta digitaalisesta identiteetistä. Hänen tavoitteenaan on mahdollistaa jokaiselle maailman ihmiselle uniikki ja turvallinen digitaalinen identiteetti.

Worldcoinin syntyminen

Worldcoin ei syntynyt tyhjästä. Vuonna 2019 Sam Altman yhdisti voimansa Max Novendsternin ja Alex Blanian kanssa perustaakseen Worldcoinin. Hanke sai alussa huomattavan määrän rahoitusta, mukaan lukien 25 miljoonaa dollaria pääomasijoituksina. Näin se alkoi kasvaa ja kehittyä.

Tavoite

Worldcoinin ydinajatuksena on tarjota jokaiselle yksilölle digitaalinen identiteetti, joka on suojattu huijareilta ja boteilta. Tekoälyn käyttö ja digitaalisten identiteettivarkauksien määrä kasvavat vauhdilla maailmanlaajuisesti, mikä on tehnyt turvallisen digitaalisen identiteetin luomisesta kiireellisen tehtävän.

Universal Basic Income (UBI) 

Altmanilla on myös digitaalista identiteettiä suurempi visio – hän uskoo, että Worldcoin voi auttaa mahdollistamaan maailmanlaajuisen perustulon käyttöönoton tekoälyn aikakaudella. Tämä voisi tarjota ihmisille taloudellista turvaa, kun tekoäly ja automaatio muuttavat työmarkkinoita.

Worldcoinin tarina on vasta alussa, mutta se on napannut tuulta alleen. Jotkut pitävät Worldcoinia jo digitaalisen identiteetin ja kryptovaluuttojen tulevaisuutena. Se haastaa perinteiset käsitykset identiteetistä ja taloudesta ja voi vaikuttaa merkittävästi Afrikkaan ja maailmaan kokonaisuutena. 

Seuraavaksi tutkimme syvemmin Worldcoinin toimintaa ja sen vaikutuksia eri puolilla maailmaa.

Mikä on Worldcoin ja miten se toimii?

Worldcoin ei ole vain perinteinen kryptovaluutta; se on visio digitaalisen identiteetin ja talouden vallankumouksesta. 

Nyt syvennymme tarkemmin siihen, mikä Worldcoin on, miten se toimii ja mitä se tarjoaa maailmalle.

Miten Worldcoin toimii?

Kuten mainittu, Worldcoinin keskeinen tavoite on tarjota jokaiselle maapallon asukkaalle ainutlaatuinen digitaalinen identiteetti. Identiteetti perustuu biometriseen dataan, erityisesti silmänpohjakuviin, jotka tallennetaan Worldcoinin omaan verkkoon. Tämä digitaalinen identiteetti, jota kutsutaan “World ID”:ksi, toimii virtuaalisena passina, joka mahdollistaa ihmisen tunnistamisen verkossa.

Worldcoinin toimintaperiaate on monipuolinen ja käsittää useita osatekijöitä, jotka yhdessä muodostavat uudenlaisen digitaalisen ekosysteemin.

Worldcoin käyttää innovatiivista “proof-of-personhood” -tekniikkaa, joka perustuu biometriseen dataan. Kun käyttäjä skannaa silmänsä Worldcoinin laitteeseen, järjestelmä luo ainutlaatuisen tunnisteen, joka osoittaa, että kyseessä on oikea ihminen, ei botti tai huijari. Tämä on ratkaiseva tekijä digitaalisen identiteetin varmistamisessa tekoälyn aikakaudella.

Laite varmistaa, että:

 • Käyttäjä on todellinen ihminen
 • Käyttäjän iiris ei vastaa minkään muun järjestelmää aiemmin käyttäneen käyttäjän iiristä

Jos skannaus onnistuu, laite allekirjoittaa viestin, jossa hyväksytään käyttäjän iirisskannaus. Tieto ladataan tietokantaan, joka on vielä tällä hetkellä keskitetyllä palvelimella. Tästä eteenpäin käyttäjällä on World ID.

World ID – maailmanlaajuinen digitaalinen identiteetti

World ID on Worldcoinin toiminnan kulmakivi. Biometrisesti todennettu identiteetti tallennetaan turvallisesti Worldcoinin omaan lohkoketjuun. Se toimii kuin virtuaalinen passi online-ympäristössä. World ID mahdollistaa käyttäjilleen turvallisen ja anonyymin pääsyn eri verkkopalveluihin ja sovelluksiin ilman tarvetta jakaa henkilökohtaisia tietojaan.

Käyttötarkoitukset

 • World ID:n avulla käyttäjät voivat kirjautua verkkosivustoille ja palveluihin nopeasti ja turvallisesti ilman käyttäjätunnuksia ja salasanoja.
 • World ID ei vaadi käyttäjiltään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeä tai sähköpostiosoitetta. Käyttäjä voi valita, mitä tietoja hän haluaa jakaa.
 • World ID vahvistaa, että kyseessä on oikea ihminen eikä botti tai huijari. Bye bye, captchat!

Turvallisuus ja yksityisyys

World ID:n ei ole tarkoitus olla kattava henkilötietokanta. Päinvastoin se on suunniteltu suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä. Käyttäjän henkilöllisyys vahvistetaan, mutta sitä ei jaeta kolmansien osapuolien kanssa. 

World ID:n avulla käyttäjät voivat kirjautua verkkosivustoille ja palveluihin ilman tarvetta jakaa henkilökohtaisia tietojaan, kuten nimeä tai sähköpostiosoitetta.

World App

Worldcoin tarjoaa käyttäjilleen World App -sovelluksen, joka toimii portaalina heidän ekosysteemiinsä. Sovellus mahdollistaa World ID:n hallinnan ja tarjoaa käyttöliittymän eri verkkopalveluihin. Käyttäjä voi hallinnoida tietojaan ja asetuksiaan helposti ja turvallisesti World Appin kautta.

Käyttötarkoitukset

 • Käyttäjä voi tarkastella ja muokata World ID:nsä asetuksia ja tietoja.
 • World App tarjoaa helpon tavan kirjautua eri verkkopalveluihin World ID:n avulla.
 • Sovellus voi tarjota lisäominaisuuksia, kuten mahdollisuuden tehdä maksuja ja rahansiirtoja.

WLD-kryptovaluutta

Worldcoinin kryptovaluutta, WLD, on olennainen osa sen ekosysteemiä. WLD-tokenit toimivat sekä palkkioina että maksuvälineinä Worldcoinin käyttäjille. Jokainen, joka skannaa silmänsä Worldcoinin laitteeseen, palkitaan tietyllä määrällä WLD-tokeneilla. Tokeneita voi käyttää erilaisissa digitaalisissa transaktioissa.

Käyttötarkoitukset

 • Worldcoinin ekosysteemin käyttäjät saavat palkkion WLD-tokeneina silmiensä skannaamisesta
 • WLD-tokeneita voi käyttää maksuvälineenä eri palveluissa ja kaupoissa
 • WLD-tokeneita voi säilyttää kryptovaluuttalompakoissa ja niillä voi käydä kauppaa kryptovaluuttapörsseissä

Näiden komponenttien yhdistelmä, eli World ID, World App ja WLD-tokenit, muodostavat Worldcoinin innovatiivisen ja kattavan lähestymistavan digitaaliseen identiteettiin ja talouteen. Seuraavassa osiossa tarkastelemme, kuinka Worldcoin on laajentunut eri puolille maailmaa ja millaisia haasteita se on kohdannut matkallaan.

Käyttötapoja Worldcoinille

Worldcoinilla on suuri potentiaali muuttaa tapaa, jolla ihmiset käyttävät digitaalista identiteettiään ja kryptovaluuttaa. Se voi toimia välineenä monissa eri käyttötapauksissa:

 1. Universal Basic Income (UBI)

Worldcoinin avulla on teoriassa mahdollista toteuttaa globaali perustulojärjestelmä, joka tarjoaisi taloudellista turvaa jokaiselle maailman ihmiselle. Tämä voisi olla ratkaisu työmarkkinoiden muutoksiin tekoälyn ja automaation aikakaudella.

 1. Sisäänkirjautuminen verkkopalveluihin

World ID:n avulla käyttäjät voivat kirjautua verkkosivustoille turvallisesti ja anonyymisti ilman tarvetta antaa henkilökohtaisia tietojaan.

 1. Maailmanlaajuiset äänestykset

Tulevaisuudessa World ID:tä voitaisiin käyttää maailmanlaajuisissa äänestyksissä ja demokraattisissa prosesseissa.

 1. Maailmanlaajuinen rahansiirto

Worldcoin voisi helpottaa nopeita ja edullisia rahansiirtoja ympäri maailmaa.

Näiden käyttötapojen lisäksi Worldcoinin potentiaalia tutkitaan jatkuvasti, ja se voi tuoda mukanaan uusia innovaatioita ja mahdollisuuksia digitaalisen talouden ja identiteetin maailmaan.

Worldcoinin (WLD) hinta ja tunnusluvut

Tutustutaan nyt tarkemmin Worldcoinin (WLD) kurssiin ja tunnuslukuihin.

 • Kokonaismarkkina-arvo: 9,43 miljardia dollaria (9/2023)
 • Kokonaistarjonta: 10 miljardia tokenia
 • Kierrossa oleva tarjonta: 130,03 miljoonaa tokenia, eli 1,3 % kokonaistarjonnasta (9/2023)
 • Päivittäinen volyymi: 30–580 miljoonaa euroa
 • CoinMarketCap ranking: #162

Worldcoinin (WLD) hinta ja tunnusluvut. Lähde: CoinMarketCap.

WLD julkaistiin heinäkuussa 2023. Julkaisuhetkellä sen hinta oli noin 1,72 euroa. Hinta nousi hetkessä lähes 2,5 dollariin hurjan ostoaallon seurauksena. Ensimmäisten päivien aikana Worldcoinilla käytiin kauppaa yli puolella miljardilla eurolla. 

Vakuuttavan alun jälkeen hinta kuitenkin kääntyi jyrkkään laskuun ja oli syyskuun puolessa välissä jo alle eurossa. Kyseessä on hyvin tavanomainen ilmiö kryptomarkkinoilla; uusi token julkaistaan ja hinta nousee hypen mukana hetkellisesti, kunnes kääntyy laskuun ja etsii oikeaa arvoaan.

Worldcoinin kokonaismarkkina-arvo on lähes 10 miljardia dollaria, mikä tekee siitä jo nyt yhden maailman suurimmista kryptovaluuttaprojekteista. Sen taakse jäävät mm. Solana, Dogecoin ja Litecoin. Se vastaa noin 1 % osuutta koko kryptovaluuttamarkkinasta.

Worldcoin-tokenien maksimimäärä on 10 miljardia kappaletta. Julkaisun jälkeen niistä oli kuitenkin vain hyvin pieni osa kierrossa, mikä voi tarkoittaa kovaa myyntipainetta tulevaisuudessa.

Seuraavassa osiossa tarkastellaan, kuinka Worldcoin on laajentunut maailmanlaajuisesti ja millaisia reaktioita se on herättänyt eri puolilla maailmaa.

Worldcoinin kritiikki

Vaikka Worldcoin on herättänyt laajaa kiinnostusta ja saavuttanut merkittäviä virstanpylväitä, se on myös herättänyt runsaasti keskustelua ja kritiikkiä mediassa ympäri maailmaa.

Monet ovat huolissaan, mitä tapahtuu yrityksen keräämälle biometriselle datalle – onko se turvassa? Lisäksi jotkin maat, kuten Kenia, ovat keskeyttäneet Worldcoinin operaatiot ja aloittaneet tutkimukset sen toiminnasta.

Mitkä sitten ovat Worldcoinin isoimmat ongelmat? On neljä suurta riskiä:

 • Yksityisyys
 • Esteettömyys
 • Keskittäminen
 • Turvallisuus

Käydään nämä yksitellen läpi.

Yksityisyys

Yksi merkittävimmistä huolenaiheista liittyy yksityisyyden suojaan. 

Worldcoinin toimintamalli perustuu biometriseen dataan, erityisesti silmänskannaukseen, ja tämä herättää huolen siitä, miten henkilökohtaiset tiedot tallennetaan ja suojataan. Irisskannausten rekisteri voi paljastaa tietoja. Jos joku muu skannaa silmäsi, hän voi tarkistaa tietokannasta, onko sinulla World ID:ta vai ei.

Vaikka Worldcoin väittää noudattavansa tiukkoja yksityisyydensuojan standardeja ja käyttävänsä salausalgoritmeja, jotkut ovat silti epävarmoja siitä, miten tällaisia herkkiä tietoja käsitellään.

Esteettömyys

Worldcoin-tokenit eikä sen ekosysteemi ole vielä helposti saatavilla. Skannauslaitteita ei ole niin paljon, että kuka tahansa voisi helposti päästä käsiksi sellaiseen.

Keskittäminen 

Worldcoinin skannausprosessi nojaa laitteisiin. On mahdotonta varmistaa, että ne ovat rakennettu oikein eikä niihin ole asennettu “takaovia”. Vaikka ohjelmisto on hajautettu, Worldcoinin takana olevalla yrityksellä on teoriassa mahdollisuus lisätä järjestelmään ominaisuus, jolla se voi luoda mielivaltaisesti väärennettyjä identiteettejä.

Turvallisuus 

Käyttäjien puhelimet voidaan hakkeroida, käyttäjät voidaan pakottaa skannaamaan iiriksiään samalla, kun he näyttävät julkista avainta, joka kuuluu jollekin toiselle, ja on mahdollista 3D-tulostaa “vääriä ihmisiä”, jotka voivat läpäistä iirisskannauksen ja saada World ID -tunnukset.

Worldcoinin haasteet

Käymme nyt läpi muita Worldcoinin kohtaamia haasteita.

Worldcoin-token

Vaikka Worldcoinin alkuperäinen houkutin on tarjota ilmaista kryptovaluuttaa silmänskannauksen vastineeksi, projektin kryptovaluutta, WLD, on kohdannut merkittäviä haasteita. 

Tokenin arvo on laskenut merkittävästi sen lanseerauksesta, ja jotkut ovat ilmaisseet huolensa sen pitkän aikavälin kestävyydestä. Tämä on johtanut kysymyksiin siitä, voiko Worldcoinin tarjoama taloudellinen kannustin houkutella käyttäjiä pitkällä aikavälillä.

Tietoturvaongelmat

Tietoturvaongelmat ovat myös nousseet esiin Worldcoinin ympärillä. Raporttien mukaan hakkerit ovat onnistuneet asentamaan haittaohjelmia Worldcoinin laitteistoon ja varastamaan arkaluontoisia tietoja. Tällaiset tapaukset ovat herättäneet kysymyksiä siitä, kuinka hyvin Worldcoin suojaa käyttäjiensä tietoja ja miten se torjuu tietoturvahyökkäyksiä.

Kriittiset kommentit

Lisäksi jotkut alan asiantuntijat ja sidosryhmät ovat ilmaisseet kriittisiä näkemyksiä Worldcoinista. Heidän joukossaan on Ethereumin perustaja Vitalik Buterin, joka on ilmaissut huolensa projektin tietoturvasta ja mahdollisista väärinkäytöksistä. 

Worldcoin Afrikassa

Yksi merkittävimmistä ja samalla kiistanalaisimmista Worldcoinin käyttöönottopaikoista on ollut Afrikka. Projektin perustajat ovat tehneet laajoja ponnisteluja saadakseen afrikkalaiset mukaan Worldcoin-ekosysteemiin, ja tulokset ovat olleet vaikuttavia.

Rekrytointikampanja

Worldcoinin tiimi on kouluttanut ja palkannut joukon promoottoreita useisiin Afrikan maihin, kuten Ugandaan ja Keniaan. Promottoorit ovat vastuussa uusien käyttäjien houkuttelemisesta. 

He ovat käyttäneet kauppojen, yliopistojen ja katujen varsilla sijaitsevia rekrytointipisteitä houkutellakseen ohikulkijoita skannaamaan silmänsä ja liittymään Worldcoinin käyttäjäksi. Promoottorit saavat komission jokaisesta rekrytoimastaan henkilöstä.

Hurja kiinnostus

Afrikassa Worldcoinin tarjoama mahdollisuus on herättänyt suurta kiinnostusta. Monet ovat nähneet Worldcoinin tarjoaman mahdollisuuden ansaita kryptovaluuttaa silmänskannauksen avulla. Taloudellinen kannustin on ajoittain houkutellut suuria ihmisjoukkoja skannaamaan silmänsä.

Kritiikkiä ja huolenaiheita

Luonnollisesti Worldcoinin ponnistelut Afrikassa ovat herättäneet myös kritiikkiä. Monet kritisoivat projektin aggressiivista markkinointia ja pelkäävät, että ihmiset liittyvät siihen ilman riittävää ymmärrystä siitä, mitä heidän henkilötiedoilleen tapahtuu.

Viranomaisten toimet

Myös viranomaiset ovat kiinnittäneet huomionsa Worldcoiniin. Joissakin maissa, kuten Keniassa, viranomaiset ovat keskeyttäneet tilapäisesti Worldcoinin toiminnan ja aloittaneet tutkimuksen projektista. Viranomaisten huoli liittyy projektin biometriseen datankeruuseen ja mahdolliseen rikkomukseen kansallisista tietosuojalaeista.

Worldcoinin tulevaisuus Afrikassa on edelleen epävarma, ja projektin on vastattava lukuisiin haasteisiin ja huolenaiheisiin varmistaakseen sen kestävyyden ja käyttäjien luottamuksen.

Worldcoinin tulevaisuus

Kun asetetaan maailmanlaajuinen valtava kiinnostuksen ja kritiikin määrä sivuun, Worldcoinin tulevaisuus riippuu siitä, miten se käsittelee haasteensa ja hyödyntää mahdollisuutensa.

Projektin täytyy ennen kaikkea ratkaista yksityisyyteen ja tietoturvaan liittyvät haasteet. Biometristen tietojen kerääminen on äärimmäisen arkaluontoista ja niitä täytyy suojata huolellisesti.

Toinen suuri kysymysmerkki Worldcoinin yllä ovat haasteet viranomaisten ja lainsäädännön kanssa. Yrityksen toiminta on jo väliaikaisesti keskeytetty joissain maissa ja niiden eskaloituminen voivat muodostaa suuren haasteen projektin kasvulle.

Lopuksi Worldcoinin täytyy voittaa käyttäjien luottamus. Käyttäjien täytyy voida luottaa siihen, että heidän henkilötietonsa ovat turvassa ja että projekti noudattaa tietosuojasäädöksiä. Worldcoinin on oltava avoin ja rehellinen sen kohtaamista haasteita luottamuksen voittamiseksi.

Näköpiirissä ei ole kuitenkaan pelkkiä haasteita – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Digitaalinen identiteetti on nouseva megatrendi ja Worldcoin on tuonut tähän uniikin ratkaisun. Parhaimmillaan se voi olla globaali standardi online-identiteetille.

Oman kryptovaluuttansa ansiosta se voi luoda taloudellisia mahdollisuuksia monille ihmisille ympäri maailmaa. Worldcoin voi toimia arvonsiirron, säästämisen ja maksamisen välineenä erityisesti ihmisille, joilla ei ole pääsyä perinteisiin finanssipalveluihin. Worldcoin voi toisinsanoen vähentää taloudellista eriarvoisuutta.

Samalla Worldcoinin innovaatiot voivat luoda uusia toimialoja, yrityksiä ja kannustaa muita uusiin innovaatioihin.

Worldcoinin tulevaisuus on epävarma, mutta sillä on mahdollisuus vaikuttaa digitaaliseen talouteen ja yksityisyyteen. Projektin on kohdattava haasteet ja samalla hyödynnettävä mahdollisuutensa. Jäämme odottamaan, miten Worldcoin kehittyy ja miten se vaikuttaa digitaaliseen maailmaan tulevina vuosina.

Worldcoin hinta

Worldcoinin arvo on kasvanut merkittävästi viimeisen kuukauden aikana helmikuussa 2024, mikä on herättänyt laajaa kiinnostusta sijoittajien ja kryptoyhteisön keskuudessa. Tämän nousun myötä Worldcoin on vahvistanut asemaansa kryptomarkkinoilla, houkutellen yhä useampia sijoittajia tutustumaan sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja innovaatioihin. Tämä kasvu kuvastaa myös laajempaa luottamusta Worldcoinin visioon ja sen potentiaaliin muuttaa digitaalisen identiteetin maisemaa. On tärkeää kuitenkin muistaa, että usein uusissa projekteissa arvo voi vaihdella nopeasti, ja sijoitukset niihin kantavat mukanaan myös huomattavaa riskiä.

Worldcoin – usein kysytyt kysymykset

Mikä on Worldcoin?


Worldcoin on digitaaliseen identiteettiin keskittyvä kryptovaluuttaprojekti. Käyttäjä voi luoda itselleen digitaalisen identiteetin Worldcoinin ekosysteemiin biometrisen silmien skannauksen avulla.

Miten Worldcoin toimii?


Worldcoin käyttää biometristä skannausta luodakseen yksilöllisen digitaalisen identiteetin, joka liitetään lohkoketjuun. Tätä identiteettiä voidaan käyttää kirjautumiseen verkkosivustoille ja se on suunniteltu säilyttämään käyttäjän yksityisyys.

Mikä on WLD-kryptovaluutta?


WLD on Worldcoinin oma kryptovaluutta. Sitä voi käyttää monissa digitaalisissa talouspalveluissa, kuten verkkokaupoissa ja rahansiirroissa.

Miksi Worldcoinia arvostellaan?


Worldcoinia on arvosteltu erityisesti yksityisyyden ja tietoturvan suhteen. Projektin biometrinen skannaus ja tietojen keruu ovat herättäneet huolta siitä, miten käyttäjien tietoja käytetään ja säilytetään.

Missä Worldcoinia voi käyttää?


Worldcoin on saatavilla useissa maissa, ja sillä on globaali käyttäjäkunta. Käyttömahdollisuudet vaihtelevat maittain ja alueittain.

Onko Worldcoin turvallinen?


Worldcoinin perustajat väittävät, että se on suunniteltu yksityisyydensuoja ja turvallisuus edellä. Käyttäjien on kuitenkin syytä olla varovaisia ja huolellisia tietoturvansa suhteen, kuten minkä tahansa muunkin digitaalisen palvelun käytössä.

Katso vielä CNBC:n uutinen Worldcoinista


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *