Aave laajentaa ekosysteeminsä BNB Chain -lohkoketjuun

AAVE

Suomalaisen Stani Kulechovin johtama lainauspalveluistaan tunnettu DeFi-protokolla Aave on laajentamassa DeFi-ekosysteemiään. Aave on integroinut protokollansa käyttöön nyt myös BNB Chain -lohkoketjussa. Aave liittyy BNB Chainin DeFi-protokollaan, johon kuuluvat jo kryptovaluuttapörssit Uniswap ja PancakeSwap.

Lue lisää: Stani Kulechov | Kryptomaailman avainhenkilöt

BNB Chainin käyttäjille on tarjolla useita DeFi-lainapalveluita, joita ovat Aaveen lisäksi myös Ambit Finance ja Venus. Tämän lisäksi BNB Chainilla on tällä hetkellä likvidejä steikkausprotokollia, LP-työkaluja, perpetuaaleja (perpetuals) ja hajautettuja pörssejä (DEX). BNB Chainin mukaan he saattavat pian lisätä uudelleensijoitusprotokollat DeFi-ekosysteemiinsä.

Aaveen mukaantulo BNB Chain -verkkoon mahdollistaa nyt myös BNB-verkon käyttäjille pääsyn Aaveen lainauspalveluihin. Aave tunnetaan yhtenä DeFi-toimialan maailman johtavista lainauspalveluiden tarjoajista ja BNB Chain pitää Aaveen mukaantuloa erittäin merkittävänä parannuksena heidän käyttäjiensä kannalta.

Integraatiosta on hyötyä myös Aaveelle. Aaveen käyttäjät saavat jatkossa hyödyntää BNB-ketjun käytön etuja, joita ovat esimerkiksi on alhaisemmat siirtomaksut. Sen lisäksi Aaveen käyttäjät voivat jatkossa käyttää BNB-ketjuun perustuvan FDUSD-stablecoinin likviditeettiä hyödykseen.

BNB Chain Core Development -tiimin mukaan myös BNB Chainin kehittäjät voivat hyötyä uudesta integraatiosta: “BNB-ketjun kehittäjät voivat nyt käynnistää Aaveen likviditeettiin perustuvia sovelluksia, jotka laajentavat edelleen BNB Chainin DeFi-ominaisuuksia.”

BNB Chain -tiimi: ”Integraatio täydentää nykyistä ekosysteemiä tarjoamalla lainausalustan niin kehittäjille kuin myös hajautetuille sovelluksille (DApps). Aave on “käyttäjäsovellus”, joka voi toimia rakennuspalikkana monimutkaisemmille DeFi-sovelluksille.”

Tämän lisäksi BNB Chain -yhteisölle on jatkossa tarjolla paljon uusia lainapalveluita sekä enemmän likviditeettiä, kun Aaveen DeFi-alusta lanseerataan verkkoon.

Aave-Chan Initiativen (ACI) perustaja Marc Zeller: ”Olemme innoissamme voidessamme toivottaa FDUSD:n tervetulleeksi Aave v3:een ja integroida Aave BNB Smart Chainiin.”

Zeller: ”Tämä integraatio avaa uusia mahdollisuuksia Aaveen käyttäjille, ja Aave DAO:n tavoitteena on olla keskeinen protokolla BNB-ketjun ekosysteemissä. Uskomme, että tämä lisäys edistää DeFin yleistä kasvua ja käyttöönottoa.”

BNB Chain korosti myös, että Aave-integraatio on osa sen pyrkimyksiä vauhdittaa tavoitetta tarjoja palveluita yhä entistäkin suuremmalle käyttäjäkunnalle (mass adoption). Tämä on tarkoitus toteuttaa hajautettujen sovellusten avulla, joihin kuuluu mm. DeFi-protokollat.

BNB Chain julkaisi 31. tammikuuta markkinasuunnitelmansa tulevalle vuodelle, jonka mukaan DeFi on yksi sen keskeisistä tavoitteista vuonna 2024. DeFin lisäksi ketju jatkossa keskittyy pelaamiseen, tekoälyyn (AI) ja hajautukseen lisäämällä aktiivisia validaattoreita.

Tällä viikolla kuultiin myös yhden Aaveen yhteistyökumppanin riskienhallintaan erikoistunut yritys Gauntletin suunnalta ikävämpiä uutisia, sillä se irtisanoi yhteistyösopimuksensa Aaveen kanssa. Syyksi Gauntletin perustaja John Morrow ilmoitti Aaveen “suurimpien osakkeenomistajien” ristiriitaiset ohjeet ja kirjoittamattomat tavoitteet, joita heidän oli vaikea ymmärtää.

Gauntletin väliaikainen kasvujohtaja Nick Cannon selvensi, että Aave ei suostunut maksamaan pyydettyä hintaa Gauntletin palveluista.

Aaveen Marc Zeller puolestaan selventää Aaveen käsitystä tilanteesta: ”Gauntlet halusi tutkia ns. ulkoisia liiketoimintamahdollisuuksia.” Zeller kutsui sen esittämää perustetta protokollan jättämiselle huonoksi tekosyyksi.

Lue lisää: Aave – tunnetuin suomalainen kryptovaluuttaprojekti


Kryptosijoittajien suosima NVIDIA nousi treidatuimmaksi osakkeeksi Yhdysvaltain pörssissä

Kryptovaluuttasijoittajien suosima mikrosiruvalmistaja NVIDIA, on noussut Yhdysvaltain pörssin vaihdetuimmaksi osakkeeksi. Nousua ajoi yhtiön erinomainen tulosraportti, jossa liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 265 prosentilla.

NVIDIA on tunnettu erityisesti grafiikkasuorittimista, joita käytetään näytönohjaimissa. Kysyntä on kasvanut tekoälyyn liittyvien laitteiden ja korkean laskentatehon laitteiden osalta.

Yhtiö on ohittanut Elon Muskin johtaman sähköautovalmistajan Teslan vaihdetuimpana osakkeena. NVIDIAn osaketta on vaihdettu tulosjulkistuksen jälkeen 30 miljardin dollarin arvosta.

Teslalla ja NVIDIAlla on yhteisiä liiketoiminnallisia intressejä. Musk paljasti, että Tesla suunnittelee hankkivansa NVIDIAlta yli 500 miljoonalla dollarilla tekoälylaitteistoa vuonna 2024. Lisäksi Tesla aikoo ostaa laitteistoa myös NVIDIAn kilpailijalta, grafiikkasuoritinvalmistaja AMD:ltä.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä NVIDIAn voitto oli 22,1 miljardia dollaria, kasvaen 22 prosenttia edelliseltä neljännekseltä. Yhtiön markkina-arvo on nyt noin 1,67 biljoonaa dollaria (1,54 biljoonaa euroa).

NVIDIAn RTX-sarja, joka esiteltiin syyskuussa 2018, tunnetaan yhtiön lippulaivatuotteena. Sarja tarjoaa alustan tekoälyn harrastajille, pelaajille ja sisällöntuottajille.

Wall Streetin odotukset NVIDIAlle ovat korkealla. Singaporelaisen kryptovaluuttatreidausyhtiö QCP Capitalin mukaan NVIDIAn osakkeen P/E-luku on 90, mikä tarkoittaa, että nykyisellä tuloksentekovauhdilla osake maksaisi itsensä 90 vuodessa takaisin. Vertailun vuoksi Amazonin P/E-luku on 52,4 ja Teslan 57,7.

Digitimes Researchin mukaan ylikuumentunut kysyntä PC-laitteille ja kannettaville voi hidastaa tietojenkäsittelyalan kasvua. Datakeskusten merkitys korostuu NVIDIAn kaltaisille yrityksille, mikä edistää palvelintoimituksia ja HPC-sirujen kysyntää.

Maailmantalouden kasvun mahdollinen hidastuminen voi myös vaikuttaa kasvuun. IDC:n mukaan globaalit PC-markkinat kohtaavat lyhyen aikavälin haasteita, mutta vuodesta 2024 alkaen odotetaan elpymistä, kiitos kaupallisten PC-laitteiden päivitysjakson ja tekoälyintegraation, mikä johtaisi 3,4 % kasvuun vuonna 2024 ja 3,1 % vuosikasvuun vuosina 2023–2027.


Kryptovaluutta-ETF-tuotteiden suosio on nyt härkämarkkinalukemissa

CoinSharesin tutkimusjohtaja James Butterfillin mukaan kryptovaluutta-ETF-tuotteisiin (ETP:t) on sijoitettu yhteensä 67 miljardia dollaria. Viimeksi yhtä paljon varallisuutta on ollut sijoitettuna kryptovaluuttoihin vuoden 2021 joulukuussa, jolloin bitcoinin hinta oli euromääräisesti kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla.

Tällä viikolla Bitcoinin kurssi ylitti 51 000 dollarin rajapyykin, saavuttaen hetkellisesti jopa 52 850 dollarin arvon.

Viime viikolla kryptovaluutta-ETF-tuotteisiin sijoitettiin 2,45 miljardia dollaria. 99 % näistä varoista sijoitettiin Yhdysvalloissa liikkeeseen laskettuihin ETF:iin. Butterfillin mukaan suurin osa näistä varoista sijoitettiin myös 10 suurimpaan Bitcoin-ETF:ään.

Maailman suurimman varainhoitajan BlackRockin Bitcoin-ETF:ään sijoitettiin melkein 1,6 miljardia dollaria viime viikolla. Puolestaan maailman kolmanneksi suurimman varainhoitajan Fidelityn Bitcoin-ETF:ään sijoitettiin 648 miljoonaa dollaria.

Viime viikon aikana Grayscale Bitcoin ETF, joka erottuu Yhdysvaltain muiden Bitcoin ETF:ien joukosta korkeammilla hallintokustannuksillaan, koki 623 miljoonan dollarin varojen nostot. Kokonaisuudessaan tästä ETF-rahastosta on vedetty pois 7 miljardin dollarin edestä varoja.

Myös bitcoin-futuurien avointen positioiden määrässä päästiin lähelle vuoden 2021 korkeinta noteerausta. Lohkoketjudatayhtiö Coinglassin mukaan avoimia positioiden kokonaisarvo oli 22,69 miljardia dollaria 20.2.2024. Vertailun vuoksi parhaimmillaan vuonna 2021 (11.11.2021) avointen positioiden kokonaisarvo oli 23 $ miljardia.

Avointen positioiden nouseva määrä yleensä ennakoi suurempia markkinaliikkeitä.

Farside Investorsin tietojen mukaan Bitcoin-ETF:iin on virrannut varoja 4,91 miljardin dollarin verran viimeisen kuuden viikon aikana.

Ethereumin (ETH) ETF-tuotteisiin sijoitettiin viime viikon aikana huomattavasti pienemmissä määrin varoja (21 miljoonaa dollaria). Ethereum-ETF:t odottavat vielä kuitenkin USA:ssa hyväksyntää, joka varmasti vaikuttaa etherin kysyntään. Ethereumin hinta on tästä huolimatta yli kaksikertaistunut vuoden takaisesta. Ethereumin hinta vuodessa noussut n. 1500 eurosta 2730 euron tasolle.

Vaikka bitcoinin hintakehitys on herättänyt laajaa kiinnostusta, kaikki eivät jaa optimismia sen tulevaisuuden suhteen. Euroopan keskuspankki (EKP) katsoo, että bitcoinin viimeaikainen arvonnousu on seurausta Bitcoin-ETF:ien hyväksymisestä ja siihen liittyvästä spekulaatiosta.

Toisaalla MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael Saylor ei ole EKP:n kanssa lainkaan samaa mieltä. Saylorin mukaan bitcoinin kysyntä ylittää edelleen louhijoiden tarjonnan jopa kymmenkertaisesti, mikä hänen mukaansa viittaa siihen, että bitcoinin arvolla on vielä huomattavaa nousuvaraa.


Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *