Suomalainen Membrane Finance on julkaissut EUROe-vakaavaluutan

EUROe stablecoin
Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisille

Suomalainen Membrane Finance on viime viikolla julkaissut vakaavaluutan (stablecoin), jonka arvo on kiinnitetty euroon (euro peg). Yhtiön tarkoituksena on helpottaa kryptovaluutoilla maksamista sekä niillä tehtäviä siirtoja.

Membrane Financen tavoitteena on mahdollistaa nopeat maksut erittäin pienillä kustannuksilla, joka ei ole tällä hetkellä perinteisellä FIAT-valuuttoihin pohjautuvassa järjestelmässä mahdollista.

EUROe-vakaavaluutan arvo on ns. fully-reserved, joka tarkoittaa sitä, että vakaavaluutan arvo pyritään suojaamaan niin että sen arvo pysyy vakaana markkinatilanteesta riippumatta. EUROe-vakaavaluutta hyödyntää alustanaan Ethereumin (ETH) lohkoketjuteknologiaa.

Vakaavaluuttojen arvolle keskeistä on, että jokaisen vakaavaluutan taustalta löytyy FIAT-valuutta, jotta vakaavaluutan arvo pysyisi mahdollisimman vakaana. Näin ollen aina kun asiakas tekee noston, palveluntarjoajan tulee silloin myös nostotoimeksianto toteuttaa.

Viime vuoden 2022 aikana usean vakaavaluutan kuten Terra (LUNA):n kohdalla asiakasvarojen kohdalla nostot eivät olleet mahdollisia, joten epäilyt heräsivät usean toimijan kohdalla, että onko heillä riittävästi varoja, jotta asiakasnostot voidaan toteuttaa. Mm. tämän haasteen Membrane Finance pyrkii ottamaan huomioon EUROe-vakaavaluutan suunnittelussa.

Lisäksi vakaavaluuttoihin kohdistuva MiCA-sääntely vaatii vakaavaluutoilta riittävää FIAT-varallisuutta, jotta asiakasnostot voidaan toteuttaa tarvittaessa myös vaikeammissa markkinaolosuhteissa.

Membrane Financen toimitusjohtaja Juha Viitala kuvaa tämän hetken markkinanäkymiä seuraavasti: ”Vakaavaluutat ovat olennainen osa siirtymässä kohti lohkoketju-pohjaista rahainfrastruktuuria, ja eurooppalaiset ansaitsevat saada toimivan vakaavaluuttaversion eurosta EU-alueella, jota säätelee EU:n rahoitusviranomainen. EUROe toivottavasti tuo DeF:iin lisää tavallisia ihmisiä, jotka eivät aiemmin olleet kyenneet kryptovaluuttoja hankkimaan tai he olivat huolissaan kryptovaluuttojen hintojen vaihtelusta (volatiliteetista).”

Viitala toivookin, että säännelty EUROe-vakaavaluutta rohkaisisi yhä useampia eurooppalaisia lisäämään vaurauttaan käyttämällä DeFi-sovelluksia. Membrane Finance on saanut toiminnalle kryptovaluuttoja valvovalta EU-viranomaiselta ja Suomen Finanssivalvonnalta tarvittavat toimiluvat.

Vakaavaluuttamarkkinalla Membrane Finance ei ole kuitenkaan yksin. Samalla markkinalla kilpailee myös joukko muita euroon kiinnitettyjä vakaavaluuttaprojekteja kuten Circlen EUROC ja Cardanon Stasis Euro (EURS). Tether (USDT) on tällä hetkellä maailman suurin vakaavaluutta ja se on myös kooltaan maailman kolmanneksi suurin kryptovaluutta.

Myös yhden maailman suurimman Defi-palvelun Aaveen perustaja suomalainen Stani Kulechov on kertonut näkemyksistään DeFi:iin ja vakaavaluuttojen markkinoihin liittyen. Hänen mukaansa aikaisempaa parempi DeFi-projektien läpinäkyvyys tulee madaltamaan Defiin liittyviä kustannuksia jopa perinteistä finanssialaa kannattavammalle tasolle, koska DeFi:n riskit ovat nyt paremmin tiedossa.

Kulechovin mietteet vakaavaluuttoihin liittyen: ” Nykyinen ongelma on, että tämänhetkisillä DeFi-ekosysteemeillä ei ole tarpeeksi arvoa verrattuna keskitettyihin CeFi-ekosyysteemeihin. Ja mielestäni juuri siinä meillä on tällä hetkellä iso ongelma.” Membrane Finance pyrkii vastaamaan mm. tähän haasteeseen erittäin kunnianhimoisella suunnitelmalla: EUROe-vakaavaluutta on tarkoitus saada toimimaan ensin Ethereumin alustalla ja sen jälkeen myös useammalla muulla lohkoketjualuistalla. Membrane Financen projektilla onkin siten erittäin suuret tavoitteet, jotka se pyrkii tulevaisuudessa saavuttamaan.

Lue lisää aiheesta: Suomalainen stablecoin – Membrane Finance julkaisi EUROe-stablecoinin | Haastattelussa Juha ViitalaBittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisilleUskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.

Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan (kirjoittajien) omia, eikä niitä voida pitää Bittirahan / Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *