Brasilian kryptovaluuttalaki ja New Yorkin osavaltion BitLicense

Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisille


Brasilian kryptovaluuttoja koskeva lakipaketti

Brasiliassa on valmisteilla uutta lainsäädäntöä liittyen kryptovaluuttoihin. Brasilian kongressin on tarkoitus hyväksyä laki vielä kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Kryptovaluuttalaki on osa lakipakettia, jossa tarkoitus on hyväksyä useampia lakeja liittyen kryptovaluutoiden sääntelyyn.

Lakiehdotuksen mukaan verotuksesta vapautettaisiin kryptovaluuttojen louhintalaitteiden maahantuonti. Tarkoitus on luoda Brasiliasta houkuttelevampi kohde kryptovaluutoille.

Lain mukaan Brasilian presidentti, joka tällä hetkellä on Jair Bolsonaro, määrittäisi kryptovaluuttamarkkinoita valvovan viranomaisen, joka hyvin todennäköisesti olisi kansallinen arvopaperi- ja pörssikomissio (CVM) tai Brasilian keskuspankki. Brasilian presidentillä olisi myös vaihtoehtoisesti mahdollista asettaa valvontatehtävä uudelle perustettavalle valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomainen olisi vastuussa markkinan toimintaohjeiden toimeenpanosta sekä kansainvälisen sääntelynormien kuten esimerkiksi rahanpesun ja verojen salaamisen sääntelyn kansallisesta toimeenpanosta.

Lain mukaan olisi myös mahdollista tuomita mahdollinen petoksen tekijä jopa 4–8 vuoden vankeuteen. Sen lisäksi lain rikkoja voitaisiin tuomita tämän lisäksi sakkoihin. Tämän sääntelyn olisi tarkoitus koskea etenkin virtuaalivaluuttojen tarjoajia, jotka syyllistyvät petoksiin tarjotessaan kryptovaluuttoja tai niihin liittyviä palveluita.

Brasiliassa Bitcoin ei kuitenkaan tulisi saamaan laillisen maksuvälineen asemaa samalla tavalla kuin esimerkiksi El Salvadorissa.

New Yorkin osavaltio ja BitLicense

New Yorkin osavaltiossa on hyväksytty niin sanottu BitLicense-laki. Osavaltiossa tarkoituksena on luoda USA:n kehittynein lainsäädäntökehikko, jonka tarkoituksena on saada koko New Yorkin osavaltiossa toimiva kryptovaluuttatoimiala sääntelyn piiriin New Yorkin talousviranomaisen (NYDPS) ohjeistuksen mukaisesti.

Jatkossa kryptovaluuttojen ja bitcoin-lompakoiden tarjoajat, jotka tarjoavat palveluitaan New Yorkin osavaltion asukkaille, joutuisivat hankkimaan BitLicense-toimiluvan jatkaakseen toimintaansa.

Tämän lainsäädäntökehikon tarkoituksena olisi kattaa krytovaluutta-alan toimijoiden valvonnasta aiheutuneet kustannukset näillä lisenssimaksuilla. Lain avulla olisi siten tarkoitus samalla myös houkutella alan toimijoita New Yorkin osavaltion alueelle, mutta samalla välttää ylisääntelyn tilanne.

New Yorkin osavaltio olisi ensimmäinen osavaltio Yhdysvalloissa, joka aloittaisi kryptovaluuttojen ja kryptovaluuttalompakoiden tarjoajien toimilupamaksujen keräämisen sekä valvonnan.

New Yorkin NYDPS:n ylitarkastaja Adrianne Harrisin mukaan:

”Lain tarkoituksena on elvyttää New Yorkin osavaltion talous ja luoda vahvempi New York. Harrisin mukaan laki mahdollistaa New Yorkin osavaltion viranomaiselle mahdollisuudet niin säännellä toimialaa mutta myös tukea tämän nopeasti kasvavan toimialan kehitystä.”

Laki on tarkoitus saattaa voimaan seuraavan kahden kuukauden aikana.

Henri Väkeväinen

Lue lisää kryptovaluutoista Coinmotion-blogista


Osa intialaisista kryptovaluuttapörsseistä ovat joutuneet luopumaan perinteisistä maksukanavista

Intia on ollut jo pitkään skeptinen kryptovaluutoista ja niiden tukemisesta. Vuonna 2019 Intian monen eri ministeriön yhteisalaisuudessa työskennellyt komitea suositteli “yksityisten kryptovaluuttojen” kieltämistä kuten Bitcoin. Intian viranomaiset jatkoivat saman polun kulkemista myös vuosina 2020 ja 2021, eikä mitään selkeästi sallivaa tai optimistista suhtautumista suosittelevaa linjaa kryptovaluuttoihin ole nähtävissä.

Tällä viikolla kaksi intialaista kryptovaluutapörssiä, CoinSwitch ja WazirX, ovat joutuneet sulkemaan suositun maksukanavajärjestelmän UPI:n intialaisilta asiakkailtaan. UPI:a reguloi Intian keskuspankki, ja se mahdollistaa reaaliaikaiset maksut järjestelmän osallistujien välillä. CoinSwitch ilmoitti UPI:n tuen lopettamisen liittyvän juridiseen epävarmuuteen, ja WazirX kertoi lopettaneensa tuen jo joulukuussa. Myös yhdysvaltalainen Coinbase lopetti UPI:n tukemisen vain muutama päivä tuotteensa lanseeraamisen jälkeen.

Viime helmikuussa Intian viranomaiset julkistivat ehdotuksen siitä, kuinka kryptovaluuttoja tulisi verottaa. Pääasiassa kyseessä olisi 30 prosentin vero, joka pätisi kaikkeen tuloon, mikä juontaisi juurensa kryptovaluuttoihin. Mitään vähennyksiä ei sen sijaan sallita mahdollisista tappioista. Ainoa poikkeus on ostamiseen käytettyjen varojen tulkitseminen hankintamenoksi.

Kryptovaluuttojen polkemisen ohella Intian viranomaiset ovat olleet samaan aikaan kovin kiinnostuneita keskuspankkidigivaluutan edistämisestä Intiassa. Viime helmikuussa julkistetun veroehdotuksen yhteydessä ilmoitettiin, että tullaan lanseeraamaan digitaalinen rupia. Intian keskuspankin edustajan mukaan keskuspankkidigiraha “lisää digitaalisen talouden tehokkuutta”, joka siten huojentaisi rahan hallinnointikustannuksia.

Intian keskuspankin edustajan mukaan “yksityiset kryptovaluutat” ovat “suuri riski Intian kansantaloudelliselle tasapainolle”. Samaan hengenvetoon muistutettiin, että “kryptovaluuttojen arvo ei pohjaudu mihinkään”. Toteamus on sinänsä ironinen, sillä Intian rupian arvo ei myöskään pohjaudu mihinkään hyödykkeeseen vaan ihmisten luottamukseen siihen. Kryptovaluuttojen arvon voidaan sanoa pohjautuvan täsmälleen samaan uskoon.

Nikolas Erkinheimo

Lightning-maksut ovat 400 %:n nousussa

Tutkimusyhtiö Arcane Researschin raportin mukaan Bitcoinin layer 2:ssa tapahtuvien salamaverkkomaksujen (Lightning network) määrät ovat nousseet viimeisen vuoden aikana 410 %:lla. Raportin mukaan verkossa tapahtuvien maksujen lukumäärä on noussut kaksinkertaiseksi vuoden takaisesta. Puolestaan välitetyt summat olivat markkina-arvoltaan nelinkertaisia edellisvuoteen verrattuna.

Raportin mukaan salamaverkkomaksujen nousu johtuu ainakin osittain salamaverkon käyttäjien määrän noususta, joka selittyisi etenkin El Salvadorin kryptovaluuttalompakon Chivon ja Yhdysvaltalaisen CashAppin käytön lisääntymisellä.

Elokuussa 2021 salamaverkolla oli 100 000 käyttäjää. Puolestaan maaliskuussa 2022 tämän lisäksi 80 000:lla oli mahdollisuus käyttää salamaverkkoa, joten potentiaalia käytän laajenemiselle on vielä paljon.

Raportin mukaan puolet salamaverkon kokonaisvaihdon mukaan lasketusta käytöstä tapahtui suorien käyttäjien välisten P2P-siirtojen kautta ilman kolmansia osapuolia. Kolmasosa siirroista puolestaan tapahtui talletuksista ja nostoista. Sen sijaan 20 % siirroista tapahtui ostoista, jotka oli tehty salamaverkkoa hyödyntäen.

Arcanen selvityksestä kävi myös ilmi, että mikromaksuina tapahtuvat palkkiot salamaverkon käytöstä muodostivat yli puolet verkon siirroista. Tässä on kyse etenkin pelien kautta tapahtuvista palkkioista, jotka maksetaan satosheina pelaajille salamaverkon kautta.

Raportista ilmenevät myös vielä vähäisemmällä käytöllä olevat, mutta ehkä jatkossa enemmän suosiota saavat salamaverkon käyttötavat, joita ovat esimerkiksi erilaisten sisällöntuottajien kuten podcastien tekijöiden tukeminen salamaverkon kautta. Toinen esimerkki on kiinnostavan sisällön jakaminen, josta palkitaan sisältöä jakavia henkilöitä salamaverkon kautta tapahtuvilla maksuilla.

Arcanen raportti varoitti samalla yleensä julkisuudessa käytetyistä TVL-mittaustavasta (Total Value Locked), joka ei näytä salamaverkon todellista käyttöä, koska se ei huomioi esimerkiksi salamaverkon yksityisiä kanavia tai niin sanottuja näkymättömiä solmuja (invisible nodes). Arcanen raportti ei perustu TVL-mittaustapaan.

Mistä salamaverkkomaksuissa on käytännössä kyse

Salamaverkkomaksut ovat nopeita mutta samalla hyvin edullisia hinnaltaan. Esimerkkinä tästä uutistoimisto CNBC rarortoi Ukrainalaista pakolaisena olevan Alena Vorobiovan tarinasta, jossa hän sai 100 Yhdysvaltain dollaria Yhdysvaltain Miamista tehdyn salamaverkossa tehdyn siirron avulla Puolan Wroclawiin alle kolmessa minuutissa.

Normaalisti finanssialan palveluntarjoajat veloittavat tällaisista maksuista jopa 10 %:n siirtokulut, mutta salamaverkon avulla nämä maksut ovat lähes ilmaisia.

Salamaverkon kehitykseen erikoistunut Lighting Labs on aikaisemmin onnistunut keräämään rahoitusta 70 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria mm. Taro-protokollan kehitykseen.

Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan (kirjoittajien) omia, eikä niitä voida pitää Bittirahan / Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta, sekä myös erityisesti markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.

Lue lisää ja osallistu keskusteluun

 • 12 % suomalaisista sijoittajista omistaa kryptovaluuttoja, Aave ja Lens-protokolla, Portugalin kryptoverotus kiristymässä?

  12 % suomalaisista sijoittajista omistaa kryptovaluuttoja Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien ja Viisas Raha-talouslehden Sijoittajabarometri-tutkimuksen mukaan 12 % kyselyyn vastanneista kertoi omistavansa kryptovaluuttoja. Tämän lisäksi 4 % oli sijoittanut kryptovaluuttoihin aiemmin. Kuitenkin vain 1 % sijoittajista kertoi pitävänsä kryptovaluuttoja pääasiallisena sijoituskohteenaan. Kryptovaluutat kiinnostavat ennen kaikkea nuoria. Alle 30-vuotiasta 39 % kertoi sijoittaneensa kryptovaluuttoihin. 12 % heistä ei […]


 • Terra (Luna) kriisissä – Onko mitään enää tehtävissä?

  Tasapainovaluutta Terra-USD (UST) syöksyssä Tasapainovaluutta-UST on menettänyt dollarikiinnityksensä ja 70 % arvostaan viimeisten päivien aikana. Dollarikiinnityksen menettäminen on tarkoittanut käytännössä sitä, että myös UST:n sisartokeni LUNA:n arvo on romahtanut lähes 0 dollariin. UST tunnetaan niin sanottuna algoritmisena tasapainovaluuttana, joka yhdessä LUNA:n kanssa pyrkii pitämään dollarikiinnityksensä 1,00:ssä Yhdysvaltain dollarissa on-chain minttauksen sekä tokenien polttamismekanismin kautta (burn […]


 • 23 % suomalaisista nuorista aikoo sijoittaa kryptovaluuttoihin?

  Samsung Electrics Nordic teki kyselytutkimuksen tammikuussa 2022, jossa 18–99-vuotiailta pohjoismaalaisilta kysyttiin heidän asenteitaan NFT (Non Fungible Tokens) -sijoittamiseen. Tutkimuksen toteutti Samsung Electricsin toimeksinannosta Norstat, joka on johtava eurooppalainen riippumaton markkinatutkimuksen tiedonkerääjä. Tutkimuksessa tutkittiin pohjoismaalaisten kokemuksia ja suunnitelmia kryptovaluutta- ja NFT-sijoittamiseen liittyen. Tutkimukseen osallistui 1010 suomalaista. Kyselyn mukaan NFT ja kryptovaluutat ovat yleistymässä sijoituskohteina niin Suomessa, […]


 • Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi valikoituivat Coinmotion ja Tesseract

  Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi valikoituivat Coinmotion ja Tesseract

  Suomen valtiovarainministeri Annika Saarikon mukaan Suomi on lähettämässä lahjoituksena Ukrainaan merkittävän summan bitcoineja. Saarikon mukaan tarkoituksena on lähettää Ukrainaan yli puolet Tullin hallussa olevasta 70 miljoonan euron arvoisesta bitcoinpotista. Tullin hallussa on tällä hetkellä 1981 bitcoinia. Yhden bitcoinin arvo on tällä hetkellä n. 37 400 euroa. Maksunvälittäjiksi tälle toimeksiannolle Suomen tulli on valinnut kaksi suomalaista […]


 • Millä tavalla Elon Muskin twiitit vaikuttavat kryptomarkkinoihin?

  Elon Musk Bitcoin

  Elon Musk twiittailee aktiivisesti kryptovaluuttoihin liittyen. Mutta vaikuttavatko Muskin twiittaukset oikeasti kryptovaluuttojen kuten Bitcoinin ja Dogecoinin markkinahintoihin? Tätä aihetta käsitellään tässä artikkelissa tarkemmin. Elon Musk, joka tunnetaan mm. Paypalin, Teslan, SpaceX:n, Neuralinkin ja The Boring Companyn perustajana, on maailman rikkain henkilö. Hänen omaisuutensa on arvioitu olevan noin 264,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Elon Muskilla on myös […]


 • IMF:n Global Financial Stability -raportti, Venäjän louhintasanktiot ja kv-kryptomaksut sekä Morgan Stanley

  Kansainvälinen valuuttarahasto IMF (International Monetary Fund) on julkaissut tämän hetken taloustilannetta kuvaavan Global Financial Stability -raportin. Raportin mukaan Venäjän ja Ukrainan välinen sota, joka tällä hetkellä koettelee maailman talousjärjestelmän kestävyyttä, aiheuttaa shokkiaaltoja koko maailmantalouteen. Raportti ottaa myös kantaa kryptovaluuttoihin. Raportin mukaan makroekonomisia poliittisia toimenpiteitä tulee lisätä, joilla voidaan torjua kryptovaluuttojen ja niihin liittyvien palveluiden käyttöönottamisen […]


 • Brasilian kryptovaluuttalaki ja New Yorkin osavaltion BitLicense

  Brasilian kryptovaluuttoja koskeva lakipaketti Brasiliassa on valmisteilla uutta lainsäädäntöä liittyen kryptovaluuttoihin. Brasilian kongressin on tarkoitus hyväksyä laki vielä kesäkuun 2022 loppuun mennessä. Kryptovaluuttalaki on osa lakipakettia, jossa tarkoitus on hyväksyä useampia lakeja liittyen kryptovaluutoiden sääntelyyn. Lakiehdotuksen mukaan verotuksesta vapautettaisiin kryptovaluuttojen louhintalaitteiden maahantuonti. Tarkoitus on luoda Brasiliasta houkuttelevampi kohde kryptovaluutoille. Lain mukaan Brasilian presidentti, joka tällä […]


 • Lightning Labs, maastapoistumisvero, yli 50 % kaikista kryptovaluuttasijoittajista uusia

  Lightning Labs keräsi $70M rahoitusta Taro-protokollan kehitykseen Bitcoinin salamaverkon kehitykseen erikoistunut Lightning Labs on kerännyt 70 miljoonaa dollaria rahoitusta, jotka on tarkoitus käyttää salamaverkon uuden protokollaehdotuksen, Taron, kehitykseen. Rahoituskierrosta johti yritys nimeltä Valor Equity Partners, ja siihen osallistui muun muassa kiistanalaista huomiota nauttineen Robinhoodin toimitusjohtaja. Lightning Labs kehittää lnd:tä, joka on salamaverkon solmun spesifikaation implementaatio. […]


 • Bitcoin ja esports – unelmatiimi vai pelaajan painajainen?

  Pelaaja tietokoneen äärellä neonvaloissa

  Videopelien pelaaminen on ollut vuosia miljoonien ihmisten rakas harrastus. Nyt peli-intoilijat voivat tienata Bitcoinia hauskanpidon ohella vastineeksi pelaamisestaan. Miksi pelaajayhteisö on kuitenkin erittäin vastahakoinen muutokselle, jos he voivat saada harrastuksestaan rahaa? Kuuluuko Bitcoin online-pelaamisen tulevaisuuteen? Moni varmasti muistaa, kuinka lapsena haaveiltiin, että videopelien pelaamisesta voisi joskus saada palkkaa. Nämä olivat aikoja, jolloin PlayStation 2 oli […]


 • Kryptovaluuttojen sääntely EU-alueella kiristymässä

  Kryptovaluuttojen sääntely EU-alueella kiristymässä

  Euroopan Unionin parlamentissa on hyväksytty kryptovaluuttoihin liittyvä sääntelykokonaisuus  The Markets in Crypto-Assets Regulation (MICA), joka rajoittaa merkittävästi etenkin yksityisten kryptovaluuttalompakkopalveluiden toimintaa sekä lisää toimialan sääntelyä. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kryptovarojen markkinoista ja direktiivin (EU) 2019/1937 muuttamisesta (COM/2020/593) eli MiCA on osa digitaalisen rahoituksen toimenpidepakettia, jolla pyritään edistämään ja tukemaan mahdollisuuksia, joita digitaalinen rahoitus tarjoaa […]


 • Osakemarkkinoiden ja kryptovaluuttamarkkinoiden eroavaisuudet

  5 suurinta eroavaisuutta osakemarkkinoiden ja kryptomarkkinoiden välillä

  Osakemarkkinoiden ja kryptovaluuttamarkkinoiden eroavaisuudet Osakemarkkinat ovat olleet olemassa satoja vuosia. Kryptovaluuttamarkkinat ovat olleet olemassa noin vuosikymmenen verran. Näin ollen markkinoita on monesti vaikea verrata toisiinsa.  Tehtävä ei ole kuitenkaan täysin mahdoton. Tässä artikkelissa katsotaan perusasiat markkinoiden eroavaisuuksista, jotta tilanne ainakin hieman selkeytyisi. Mitä yhteistä? Yhteistä osakemarkkinoilla ja kryptovaluuttamarkkinoilla on nykyään paljon. Esimerkiksi helppo pääsy markkinapaikalle […]


 • Miltä Bitcoinin louhinta näyttää vuonna 2022?

  Kypärä, jonka keskellä on Bitcoin-logo

  Ennen kuin sijoittajana lähtee sijoittamaan kryptovaluuttoihin kannattaa aina selvittää mihin on sijoittamassa. Tämä selvitystyö voi kuulostaa tylsältä ja työläältä, mutta sitä kannattaa tehdä, koska aihe ei ole aivan sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Esimerkiksi jos on kiinnostunut selvittämään Bitcoiniin liittyviä mahdollisuuksia sijoitusmarkkinoilla, silloin on ensin hyvä selvittää Bitcoiniin verkon toimintaan liittyvät konkreettiset muuttujat. Muutamat näistä muuttujista liittyvät […]


 • Ukraina lisäämässä kryptovaluuttojen sääntelyä, Intelin matka louhintalaitteistomarkkinoille & POW-kielto kaatunut Euroopan parlamentissa | Viikkokatsaus 11

  Ukrainan ja EU:n liput vierekkäin taivaan alla

  Ukraina lisäämässä kryptovaluuttojen sääntelyä Kryptovaluutat ovat olleet paljon esillä viime viikkoina. Venäjän hyökätessä Ukrainaan 24.2.2022 kryptovaluuttalahjoitukset Ukrainalle ovat lisääntyneet merkittävästi. [1] Ukrainaan on tähän mennessä lahjoitettu 100 miljoonan edestä, josta yli puolet menee Ukrainan valtion kassaan. Sen lisäksi Ukrainan valtio aikoo julkaista NFT (non-fungible token) -taidekokoelman Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta. [2] Tällöin Ukrainan keskuspankki […]


 • Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksen, Bitcoinin siirtokustannukset nousussa & Morgan Stanley osti lisää Grayscalen Bitcoin-rahastoa | Katsaus viikoille 10 & 11/2022

  Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksenkohdistuen kryptovaluuttoihin Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on allekirjoittanut keskiviikona 09.03. toimeenpanomääräyksenliittyen “digitaalisiin omistuksiin”. Toimeenpanomääräyksen tavoitteena on luoda tilannekuvasektorista ja kartoittaa alaan liittyviä niin kotimaahan kuin maailmantalouteen kohdistuvia riskejä jamahdollisuuksia. Kyseessä ei ole mikään laki, vaan määräys Yhdysvaltain erinäisille hallintoelimilletutkia asiaa ja luoda kokonaisvaltainen raportti. Raportti alkaa toteamuksella, jonka mukaan kryptovaluuttasektori on kasvanut […]


 • Digitaalinen arvonsäilyttäjä: mistä Bitcoinin arvo syntyy?

  Bitcoin kullan ympäröimänä

  ”Raha on ehkäpä kaikkien aikojen menestynein tarina. Vaikka sillä ei ole objektiivista arvoa, taitavat tarinankertojat, kuten suuret pankkiirit ja talousministerit kertovat meille erittäin uskottavan tarinan, että sillä on.”  –Yuval Noah Harari Yhden Bitcoinin hinta on kirjoitushetkellä noin 35 tuhatta euroa. Kun tutkii Bitcoinin 13-vuotista historiaa, voi hinnassa huomata räjähdysmäisen nousun; vuonna 2009 siitä maksettiin alle […]


 • Lainsäädäntö, Charles Schwab, Luganon kaupunki | Viikkokatsaus 9/2022

  Lainsäädännön villi viidakko Euroopan parlamentin oli määrä äänestää maanantaina 28.2. uudesta kiistanalaisesta kryptovaluuttalainsäädännöstä. Kiistanalainen toteamus lakiehdotuksessa mahdollistaisi “huomattavan määrän energiaa käyttävät konsensusmekanismit” kieltämisen EU:n alueella. Laki olisi toimeenpantu vuonna 2025. Tämä kohta lakiesityksestä on ainakin toistaiseksi otettu pois ja äänestystä on lykätty. [1] Venäjän invaasion alettua Ukrainaan monet länsimaat ovat yhdessä laittaneet huomattavan määrän pakotteita […]


 • Bitcoinin Salamaverkko – maksamisen tulevaisuus vai turvaton infrastruktuuri?

  Bitcoin salamaverkko

  Bitcoinia pidetään yleisesti digitaalisena kultana, mutta onko siitä globaaliksi vaihdannan välineeksi? Vaikka Satoshi Nakamoto kehitti Bitcoinin vuonna 2009 elektroniseksi P2P-rahajärjestelmäksi, jonka avulla varoja voitaisiin siirrellä luotettavasti ilman kolmansia osapuolia, moni uskoo, ettei Bitcoin sovi ollenkaan maksuvälineeksi. Saatat ajatella sen johtuvan Bitcoinin historiallisesta volatiilisuudesta. Se on kuitenkin vain yksi osa totuutta. Suurin este, tai oikeastaan hidaste, […]


Leave a Reply

Your email address will not be published.