Mikä on The Sandbox?

sandbox
Bittiraha.fi-logo
Bitcoin-palveluita suomalaisille


Mikä on lopputuloksena, kun yhdistetään avoin pelimaailma, 3D-metaversumi, NFT:t, DeFi ja play-to-earn? The Sandbox on yksi maailman suosituimpia lohkoketjupohjaisia pelejä. Alun perin jo yli 10 vuotta sitten mobiiliversiosta liikkeelle lähtenyt The Sandbox on matkan varrella valjastanut lohkoketjujen mahdollisuudet ja luonut käyttäjilleen kolmiuloitteisen metaversumin ja kokonaisen virtuaalisen talouden. Kuulostaa kiinnostavalta, eikö? Jatka lukemista, niin opit tarkemmin mikä The Sandbox on ja miten se toimii.

The Sandbox on Ethereumin lohkoketjun päällä toimiva virtuaalimaailma, eli metaversumi, jossa käyttäjät voivat luoda, hallita ja myydä pelikokemuksiaan. Play-to-earn-pelinä The Sandbox yhdistää lohkoketjuteknologian, hajautetun rahoituksen (DeFi), 3D-virtuaalitodellisuuden ja NFT:t. Kaupankäynti The Sandboxissa tapahtuu käyttämällä metaversumin omaa kryptovaluuttaa, SANDia.

The Sandboxin on kehittänyt peliyhtiö nimeltä Pixowl, joka julkaisi sen vuonna 2011 alun perin mobiilipeliksi. Yhtiön ovat perustaneet Arthur Madrid ja Sebastien Borget. The Sandboxin oli tarkoitus kilpailla tietokonepeli Minecraftin kanssa ja menestyikin mallikkaasti. Peliä ladattiin globaalisti yli 40 miljoonaa kertaa. Myöhemmin perustajat kiinnostuivat lohkoketjuteknologiasta ja päätyivät tutkimaan, olisiko mahdollista luoda lohkoketjun päälle 3D-virtuaalitodellisuus. Pixowl tiedosti pelialan haasteena olevan digitaalisten resurssien keskitetyn omistajuuden ja halusivat tarjota pelaajille mahdollisuuden todella omistaa peleissä luomiaan esineitä NFT:inä. Osallistumalla ekosysteemiin pelaajat ansaitsisivat palkkioita. Uusi versio The Sandboxista julkaistiin vuonna 2020 ja se nousi nopeasti yhdeksi kryptomaailman suosituimmista play-to-earn-peleistä.

The Sandbox vastaa nykyisten pelimarkkinoiden ongelmaan; pelaajat eivät oikeasti omista pelissä ansaitsemiaan tai luomiaan esineitä. Käyttäjien luoman materiaalin keskitetty omistus ja valvonta rajoittaa luovuutta ja omistajuutta. Pelaajat eivät saa käypää arvoa omille luomuksilleen niiden keskitetyn hallinnan takia.

Lisäksi teosten luovan omistajuuden todistaminen voi olla haastavaa, varsinkin kun sisältöä kopioidaan, muokataan ja laajennetaan. The Sandbox on ratkaissut haasteet kehittämällä pelialustan, jonka avulla pelaajat voivat rakentaa, kerätä ja jakaa digitaalisia resursseja ilmaisilla suunnittelutyökaluilla ja käydä lisäksi kauppaa niillä. Pelaaja voi myydä luomansa virtuaalisen esineen NFT:nä The Sandboxin kauppapaikalla SAND-tokeneita vastaan. The Sandboxin idea tulee nopeuttamaan lohkoketjujen käyttöönottoa peliteollisuudessa.


Mikä on metaversumi?

Metaversumi (eng. Metaverse) on kattotermi, joka kuvastaa tulevaisuuden kehittyneen virtuaalitodellisuusteknologian ja digitaalisen omaisuuden hallinnan yhdistettyjä mahdollisuuksia. Metaversumi on kryptovaluuttoja ja teknologiaa koskevissa keskusteluissa yksi tuoreimpia trendisanoja. 

Termiä “metaverse” käytettiin ensimmäisen kerran Neal Stephensonin ikonisessa kyberpunk-romaanissa Snow Crash, joka julkaistiin vuonna 1992. Metaversea kuvataan kirjassa yhteiseksi kuvitteelliseksi valtakunnaksi, joka on yleisön saatavilla maailmanlaajuisen valokuituverkossan avulla. Metaverse heijastetaan kirjassa virtuaalitodellisuuslaseihin. Siksi metaversumilla viitataan nykyään keskusteluissa usein virtuaalitodellisuuteen (VR) ja lisättyyn todellisuuteen (AR).

Metaversumi jaetaan seitsemään kerrokseen. Kaikki rakentuu infrastruktuurin päälle.

Koronapandemia herätti kiinnostuksen metaversumia kohtaan, kun yhä useammat ihmiset päätyivät työskentelemään ja opiskelemaan kotoaan käsin. Etätyöaika on lisännyt tarvetta teknologioille, jolloin työskentelystä tulisi interaktiivisempaa ja elävämpää.

Mark Zuckerberg paljasti kesällä 2021, että Facebookista aiotaan rakentaa kunnianhimoisempi versio, joka sisältää sosiaalisen läsnäolon, toimistotyön ja viihteen. Yritys muutti nimensä Metaksi saman vuoden syksyllä. Nimenmuutos kuvastaa yrityksen sitoutumista metaversumiksi tunnetun virtuaalisen ympäristön luomiseen.

Nykyteknologian avulla ihmisille voidaan tarjota virtuaalisia maailmoja, joissa mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Voit nauttia virtuaalitodellisuuden tarjoomasta alan harrastajana, kommunikoida muiden kanssa tai rakentaa omaa digitaalista maailmaasi NFT:iden avulla.

NFT – Mitä ne ovat ja miten ne toimivat?

NFT:itä käytetään tekijänoikeuksien luomiseen ja omistajuuden varmistamiseen. Jokaisella The Sandboxin sisäisellä esineellä ja tontilla on ainutlaatuinen ja muuttumaton identiteetti lohkoketjussa. NFT:t muuttavat tapaamme hankkia taidetta, muodostaa yhteisöjä, ansaita rahaa ja pelata pelejä. Monista NFT-pohjaisista projekteista on tulossa täysimittaisia metaversumeita, joista The Sandbox on eturintamassa.

NFT:t ja teknologia niiden taustalla kehittyy nopeasti ja markkina on nyt toisen ja kolmannen sukupolven välissä. Kryptomarkkinoilla keskustelua herättänyt The Sandbox tukee virtuaalitodellisuudessaan kolmannen sukupolven NFT:itä. 

Ensimmäisen sukupolven (2017–2019) NFT:t edustavat ainoastaan keräilyesineitä, joilla ei ollut sen kummempaa käyttötarkoitusta. Ne olivat vain uusia ja kiehtovia. Esimerkiksi CryptoKitties edusti ensimmäisen sukupolven NFT:itä.

Vuodesta 2019 eteenpäin play-to-earn-malli on vienyt NFT-teknologian ja pelaamisen seuraavalla tasolle. NFT:itä voi ostaa, myydä ja käyttää peleissä ja ne ovat oleellinen osa pelin sisäistä taloutta. Toisen sukupolven NFT:iden avulla pelaajat voivat ansaita rahaa pelatessaan. Yksi tunnetuimmista toisen sukupolven NFT-esimerkeistä on Axie Infinity. Suurin osa markkinoilla olevista lohkoketjupeliprojekteista edustaa toisen sukupolven NFT:itä. Se on tosin pikkuhiljaa hiipumassa ja tekemässä tilaa kolmannelle sukupolvelle.

Kolmannen sukupolven NFT-pelit tarjoavat paremman pelikokemuksen ja hyödyntävät pelaamisen vahvuuksia yhdistettynä ansaitsemiseen ja laadukkaampaan pelisuunnitteluun sekä grafiikkaan. Kolmannen sukupolven NFT-pelit alkavat olla linjassa pienempien AAA-pelien kanssa.

NFT-pelimarkkinat ovat kasvaneet vauhdilla kolmannen sukupolven NFT-peliprojektien, kuten The Sandboxin myötä. Perinteisen peliteollisuuden jättiläiset, kuten Ubisoft ja Square Enix ovat voimakkaan kasvun johdosta alkaneet tulla markkinoille. Suurten budjettien peliyritykset tuovat mukanaan NFT-pelien neljännen sukupolven.

Miten The Sandbox toimii?

The Sandboxissa pelaaja käyttää rakennuspalikoina 3D-pikseleitä, joita kutsutaan vokseleiksi (eng. voxel). Vokseli ei ole The Sandboxin kehittämä termi, vaan sitä käytetään yleisesti viitatessa virtuaalitodellisuuteen. The Sandboxin pelaajat voivat rakentaa legopalikoita muistuttavilla paloilla oman virtuaalimaailmansa ja -kokemuksensa. Rakentamisessa auttaa pelin VoxEdit-työkalu.

VoxEditissä luodut hahmot, esineet ja muut pelin sisäiset resurssit ovat kuuluvat ASSET-kategoriaan. Ne voidaan muuttaa NFT:iksi, jotka toimivat Ethereumin ERC-1155-standarilla. Standardin avulla tekijät voivat luoda rajattoman määrän kopioita samasta omaisuudesta älysopimukseen.

The Sandboxin metaversumi on oma ekosysteeminsä ja sillä on ikioma talous. Pelin nimi viittaa hiekkalaatikkoon, joka pelialalla tarkoittaa avoimen maailman peliä, jossa pelaaja voi liikkua vapaasti ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. The Sandboxissa voit rakentaa ja vaihtaa digitaaliset resurssisi kryptovaluuttaan tai oikeaan rahaan.

The Sandboxin ekosysteemi – pelin talous ja tokenit

The Sandboxissa on neljä erilaista käyttäjätyyppiä: pelaajat, luojat, kuraattorit ja maanomistajat. Metaversumi tukee kuutta erilaista tokenia. 

The Sandbox -metaversumissa on kuusi erilaista merkkiä. Rakentaakseen käyttäjien keskuuteen suljetun talouden, kaikki käyttäjät luottavat neljään käyttäjäkohtaiseen tokeniin, jotka ovat SAND, ASSET, LAND ja GAME. Loput kaksi – GEM ja CATALYST – tallennetaan käytettäväksi VoxEditissä resurssien rakentamisen yhteydessä. 

SAND

Tätä utility tokenia voidaan käyttää The Sandboxissa kaikkiin transaktioihin ja tapahtumiin, jotka toimivat ERC-20-standardilla. SAND on The Sandboxin natiivivaluutta. SANDilla on The Sandboxissa useita käyttötarkoituksia. Sen lisäksi, että SAND toimii valuuttana, sitä voi käyttää steikkaukseen, pelin hallinnointiin ja äänestämiseen ja The Sandbox Foundationin tukemiseen. SANDin steikkaajat saavat lisäksi jatkuvaa tuloa, joka syntyy kaikista tokenilla tehtyjen transaktioiden kuluista. SAND-tokeneita on olemassa yhteensä 3 miljardia kappaletta. Pelaaja voi hankkia SANDia pelaamalla erilaisia pelejä ja osallistumalla kilpailuihin. Sitä voi myös hankkia useista eri kryptovaluuttapörsseistä.

ASSET

VoxEdit-käyttäjien tuottama ERC-1155-standardiin perustuva NFT, jota voi ostaa ja myydä Marketplacessa. Ajoneuvot, eläimet, rakenteet ja muut esineet luetaan ASSETeiksi.

LAND

The Sandbox-metaversumissa LAND-token on virtuaalikiinteistö, jonka käyttäjät voivat täyttää Game Makerissa tehdyillä peleillä ja VoxEditin avulla luoduilla ASSETeillä. Jokainen LAND-token noudattaa ERC-721-standardia, eivätkä ne ole keskenään vaihdettavia.

GAME

GAME on interaktiivinen kokemus, joka on luotu yhdistämällä ASSETit ja peliohjelmointi. Toimiakseen The Sandboxissa, GAME on paritettava LAND-tokenin kanssa. Game Maker antaa luojille mahdollisuuden kehittää pelejä, jolloin tuloksena on ERC-1155-standardiin perustuva GAME-merkki, jota ei voi vaihtaa.

Miten The Sandboxiin voi sijoittaa?

Helpoin tapa sijoittaa The Sandboxiin on ostaa sen natiivivaluuttaa SAND-tokenia. SAND-token on usean suuren kryptovaluuttapörssin valikoimassa ja voit ostaa sitä esimerkiksi Binancesta, KuCoinista, FTX:stä, Krakenista ja Coinbasesta. SAND-tokenia voi hankkia myös The Sandboxin virtuaalimaailmassa suorittamalla tehtäviä ja pelaamalla pelejä.

The Sandboxin pelaaja voi myös hankkia pelistä digitaalisia kiinteistöjä, eli LANDia. Jokainen LAND on ainutlaatuinen ERC-721-token, eli NFT. Voit ostaa LANDia pelin sisällä ja tarvitset ostamiseen Ethereumia tukevan kryptovaluuttalompakon. Pelaajat tarvitsevat LANDia oman maailmansa ja pelien kehittämiseen. The Sandboxia voi myös pelata ostamatta LAND-tokenia, mutta se on olennainen osa peliä ja moni asia jää kokematta ilman sitä.

Yhteenveto

The Sandbox on yksi maailman suosituimmista lohkoketjuun pohjautuvista play-to-earn-peleistä. Se on houkutellut jopa kansainvälisiä julkisuuden henkilöitä, kuten Snoop Doggin, pelaamaan. The Sandboxissa on piirteitä monesta muusta pelistä, mutta kehittäjillä tuntuu olevan selkeä visio siitä, miten peliä kannattaa kehittää niin sijoittajien kuin pelaajienkin näkökulmasta. Lisäarvoa peliin tuovat VoxEdit ja Game Maker, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden rakentaa omannäköisensä kokemus metaversumissa.


Uskomme Bittirahalla vahvasti, että kryptovaluutoista tulee osa jokapäiväistä elämäämme. Missionamme on tehdä kryptovaluutoista helposti saatavilla olevia kaikille, kokemuksesta ja tietotaidosta riippumatta. Luo tili ja sijoita Bitcoiniin helposti Coinmotionissa.


Vastuuvapauslauseke: Esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan (kirjoittajien) omia, eikä niitä voida pitää Bittirahan / Coinmotionin virallisina kantoina. Annetut tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta, sekä myös erityisesti markkinan nopean vaihtelun vuoksi. Artikkeleissa esitettyjä tietoja tai näkemyksiä ei tule koskaan tulkita suosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi.


Lue lisää uutisia bitcoineista ja kryptovaluutoista

 • Celsius Networkin romahdus herättää kysymyksiä

  Kryptomarkkinoilla on kuohunut jälleen. Viime kuukausien ajan Terran (Lunan) ongelmat ovat olleet otsikoissa. Toissa viikolla puolestaan lainaus- steikkaus- ja säilytyspalvelu Celsius ajautui vaikeuksiin. Celsius pysäytti viime viikolla käyttäjien nostot, siirrot ja swapit. 12.6.2022 alkaen Celsius ei enää antanut asiakkaidensa tehdä nostoja heidän tileiltään. Twitter-tili puolestaan hiljentyi 20.6.2022. Celsius ei ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa tällä hetkellä […]


 • Decentraland – Ethereumin päälle rakennettu virtuaalimaailma

  Decentraland

  Lohkoketjuteknologia on mahdollistanut useita uusia innovaatioita. Decentraland on lohkoketjuteknologiaan perustuva mukaansatempaava kolmiulotteinen virtuaaliuniversumi. Se on kuitenkin muutakin kuin pelkkä virtuaalimaailma ja pitää sisällään kokonaisen digitaalisen talouden, joka toimii MANA- ja LAND-tokenien avulla. Tutustukaamme pidemmittä puheitta siihen, mikä Decentraland on, miten se toimii ja onko se sama asia kuin metaversumi. Mikä on Decentraland? Aloittelijan opas Decentraland […]


 • Pankkijärjestelmän energiankäyttö on 56-kertainen Bitcoiniin verrattuna

  Bitcoinia on pidetty hyvin energiaintensiivisenä järjestelmänä. Mutta uusimman tutkimustiedon mukaan Bitcoin-verkko ei olisi todellisuudessa yhtä energiaintensiivinen kuin aikaisemmin on luultu. Ja verrattuna nykyiseen pankkijärjestelmään, Bitcoin-verkko käyttää huomattavasti vähemmän energiaa. Tietotekniikan insinööri ja kryptograafikko Michel Khazzakan tutkimuksen mukaan Bitcoin-maksut ovat huomattavasti tehokkaampia kuin perinteisen pankkijärjestelmän menetelmät. Tutkimustulosten mukaan pankkijärjestelmä kuluttaa myös 56 kertaa enemmän energiaa kuin […]


 • Terra ja Binance tutkinnan alaisina

  Terra Etelä-Korean poliisi on alkanut tutkimaan nyt jo romahtaneen Terran (Lunan) taustalla olevan Terraform Labsin ja sen työntekijöiden toimintaa. Rikosnimikkeet tutkinnan osalta liittyvät mm. veronkiertoon ja markkinamanipulaatioon. Terran (Lunan) kurssi on ollut voimakkaassa syöksykierteessä viimeisten kuukaisien ajan. Poliisi tutkii tällä hetkellä sitä, että kavallettiinko Terraform Labsin tilillä olevat bitcoinit-varat. Kyseinen tutkinta perustuu Terraform Labsin työntekijän […]


 • MetaMask — mikä se on ja mihin sitä käytetään?

  MetaMask

  Kryptovaluuttojen maailma on täynnä erilaisia palveluita ja käsitteitä, jotka sijoittajan on hyvä tuntea ymmärtääkseen kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen toimintaa. Nykyään yksi tärkeimpiä ja suosituimpia palveluita varojen lähettämiseen, vastaanottamiseen ja säilyttämiseen on MetaMask. Olet saattanut kuulla MetaMaskista aiemmin tai ehkä jopa käyttää sitä. Tämä artikkeli on sinulle, joka haluat tietää mikä MetaMask on, miten se toimii ja […]


 • Terran (Lunan) syöksy jatkuu

  Terra

  Kryptovaluuttojen Lehman Brothersiksi nimetty Terra jatkaa syöksyään pörsseissä. Terra Lunan uuden tokenin arvo putosi viikko sitten lauantaina 19,53 $:sta 4,39 $:iin vain muutaman tunnin aikana. Lunan hinta on sen jälkeen noussut n. 7 $:n arvoon, mutta mitään merkittävää tukea markkinoilta Luna ei ole vielä ainakaan tässä vaiheessa saanut. Pari viikkoa sitten UST:n kurssi lähti hurjaan […]


 • Mikä on The Sandbox?

  sandbox

  Mikä on lopputuloksena, kun yhdistetään avoin pelimaailma, 3D-metaversumi, NFT:t, DeFi ja play-to-earn? The Sandbox on yksi maailman suosituimpia lohkoketjupohjaisia pelejä. Alun perin jo yli 10 vuotta sitten mobiiliversiosta liikkeelle lähtenyt The Sandbox on matkan varrella valjastanut lohkoketjujen mahdollisuudet ja luonut käyttäjilleen kolmiuloitteisen metaversumin ja kokonaisen virtuaalisen talouden. Kuulostaa kiinnostavalta, eikö? Jatka lukemista, niin opit tarkemmin […]


 • Kiina, Kazakstan ja Binance?

  Kiina, Kazakstan ja Binance

  Kazakstanin rooli Bitcoinin louhinnassa on supistumassa. Viime vuoden elokuussa 2021 Cambridge Bitcoin Electricity Consumption-indeksin (CBECI) mukaan Kazakstan tuotti maailman toisiksi eniten laskentatehoa (hash rate) 18 % Bitcoin-verkolle. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Kiinan valtio kielsi kryptovaluuttojen louhinnan Kiinassa. Saman indeksin tämän vuoden 2022 tammikuun lukujen mukaan Kazakstanin suhteellinen osuus Bitcoinin laskentatehon tuottajana on laskenut. Tammikuussa […]


 • 12 % suomalaisista sijoittajista omistaa kryptovaluuttoja, Aave ja Lens-protokolla, Portugalin kryptoverotus kiristymässä?

  12 % suomalaisista sijoittajista omistaa kryptovaluuttoja Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien ja Viisas Raha-talouslehden Sijoittajabarometri-tutkimuksen mukaan 12 % kyselyyn vastanneista kertoi omistavansa kryptovaluuttoja. Tämän lisäksi 4 % oli sijoittanut kryptovaluuttoihin aiemmin. Kuitenkin vain 1 % sijoittajista kertoi pitävänsä kryptovaluuttoja pääasiallisena sijoituskohteenaan. Kryptovaluutat kiinnostavat ennen kaikkea nuoria. Alle 30-vuotiasta 39 % kertoi sijoittaneensa kryptovaluuttoihin. 12 % heistä ei […]


 • Terra (Luna) kriisissä – Onko mitään enää tehtävissä?

  Tasapainovaluutta Terra-USD (UST) syöksyssä Tasapainovaluutta-UST on menettänyt dollarikiinnityksensä ja 70 % arvostaan viimeisten päivien aikana. Dollarikiinnityksen menettäminen on tarkoittanut käytännössä sitä, että myös UST:n sisartokeni LUNA:n arvo on romahtanut lähes 0 dollariin. UST tunnetaan niin sanottuna algoritmisena tasapainovaluuttana, joka yhdessä LUNA:n kanssa pyrkii pitämään dollarikiinnityksensä 1,00:ssä Yhdysvaltain dollarissa on-chain minttauksen sekä tokenien polttamismekanismin kautta (burn […]


 • 23 % suomalaisista nuorista aikoo sijoittaa kryptovaluuttoihin?

  Samsung Electrics Nordic teki kyselytutkimuksen tammikuussa 2022, jossa 18–99-vuotiailta pohjoismaalaisilta kysyttiin heidän asenteitaan NFT (Non Fungible Tokens) -sijoittamiseen. Tutkimuksen toteutti Samsung Electricsin toimeksinannosta Norstat, joka on johtava eurooppalainen riippumaton markkinatutkimuksen tiedonkerääjä. Tutkimuksessa tutkittiin pohjoismaalaisten kokemuksia ja suunnitelmia kryptovaluutta- ja NFT-sijoittamiseen liittyen. Tutkimukseen osallistui 1010 suomalaista. Kyselyn mukaan NFT ja kryptovaluutat ovat yleistymässä sijoituskohteina niin Suomessa, […]


 • Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi valikoituivat Coinmotion ja Tesseract

  Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjiksi valikoituivat Coinmotion ja Tesseract

  Suomen valtiovarainministeri Annika Saarikon mukaan Suomi on lähettämässä lahjoituksena Ukrainaan merkittävän summan bitcoineja. Saarikon mukaan tarkoituksena on lähettää Ukrainaan yli puolet Tullin hallussa olevasta 70 miljoonan euron arvoisesta bitcoinpotista. Tullin hallussa on tällä hetkellä 1981 bitcoinia. Yhden bitcoinin arvo on tällä hetkellä n. 37 400 euroa. Maksunvälittäjiksi tälle toimeksiannolle Suomen tulli on valinnut kaksi suomalaista […]


 • Millä tavalla Elon Muskin twiitit vaikuttavat kryptomarkkinoihin?

  Elon Musk Bitcoin

  Elon Musk twiittailee aktiivisesti kryptovaluuttoihin liittyen. Mutta vaikuttavatko Muskin twiittaukset oikeasti kryptovaluuttojen kuten Bitcoinin ja Dogecoinin markkinahintoihin? Tätä aihetta käsitellään tässä artikkelissa tarkemmin. Elon Musk, joka tunnetaan mm. Paypalin, Teslan, SpaceX:n, Neuralinkin ja The Boring Companyn perustajana, on maailman rikkain henkilö. Hänen omaisuutensa on arvioitu olevan noin 264,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Elon Muskilla on myös […]


 • IMF:n Global Financial Stability -raportti, Venäjän louhintasanktiot ja kv-kryptomaksut sekä Morgan Stanley

  Kansainvälinen valuuttarahasto IMF (International Monetary Fund) on julkaissut tämän hetken taloustilannetta kuvaavan Global Financial Stability -raportin. Raportin mukaan Venäjän ja Ukrainan välinen sota, joka tällä hetkellä koettelee maailman talousjärjestelmän kestävyyttä, aiheuttaa shokkiaaltoja koko maailmantalouteen. Raportti ottaa myös kantaa kryptovaluuttoihin. Raportin mukaan makroekonomisia poliittisia toimenpiteitä tulee lisätä, joilla voidaan torjua kryptovaluuttojen ja niihin liittyvien palveluiden käyttöönottamisen […]


 • Brasilian kryptovaluuttalaki ja New Yorkin osavaltion BitLicense

  Brasilian kryptovaluuttoja koskeva lakipaketti Brasiliassa on valmisteilla uutta lainsäädäntöä liittyen kryptovaluuttoihin. Brasilian kongressin on tarkoitus hyväksyä laki vielä kesäkuun 2022 loppuun mennessä. Kryptovaluuttalaki on osa lakipakettia, jossa tarkoitus on hyväksyä useampia lakeja liittyen kryptovaluutoiden sääntelyyn. Lakiehdotuksen mukaan verotuksesta vapautettaisiin kryptovaluuttojen louhintalaitteiden maahantuonti. Tarkoitus on luoda Brasiliasta houkuttelevampi kohde kryptovaluutoille. Lain mukaan Brasilian presidentti, joka tällä […]


 • Lightning Labs, maastapoistumisvero, yli 50 % kaikista kryptovaluuttasijoittajista uusia

  Lightning Labs keräsi $70M rahoitusta Taro-protokollan kehitykseen Bitcoinin salamaverkon kehitykseen erikoistunut Lightning Labs on kerännyt 70 miljoonaa dollaria rahoitusta, jotka on tarkoitus käyttää salamaverkon uuden protokollaehdotuksen, Taron, kehitykseen. Rahoituskierrosta johti yritys nimeltä Valor Equity Partners, ja siihen osallistui muun muassa kiistanalaista huomiota nauttineen Robinhoodin toimitusjohtaja. Lightning Labs kehittää lnd:tä, joka on salamaverkon solmun spesifikaation implementaatio. […]


 • Bitcoin ja esports – unelmatiimi vai pelaajan painajainen?

  Pelaaja tietokoneen äärellä neonvaloissa

  Videopelien pelaaminen on ollut vuosia miljoonien ihmisten rakas harrastus. Nyt peli-intoilijat voivat tienata Bitcoinia hauskanpidon ohella vastineeksi pelaamisestaan. Miksi pelaajayhteisö on kuitenkin erittäin vastahakoinen muutokselle, jos he voivat saada harrastuksestaan rahaa? Kuuluuko Bitcoin online-pelaamisen tulevaisuuteen? Moni varmasti muistaa, kuinka lapsena haaveiltiin, että videopelien pelaamisesta voisi joskus saada palkkaa. Nämä olivat aikoja, jolloin PlayStation 2 oli […]


 • Kryptovaluuttojen sääntely EU-alueella kiristymässä

  Kryptovaluuttojen sääntely EU-alueella kiristymässä

  Euroopan Unionin parlamentissa on hyväksytty kryptovaluuttoihin liittyvä sääntelykokonaisuus  The Markets in Crypto-Assets Regulation (MICA), joka rajoittaa merkittävästi etenkin yksityisten kryptovaluuttalompakkopalveluiden toimintaa sekä lisää toimialan sääntelyä. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kryptovarojen markkinoista ja direktiivin (EU) 2019/1937 muuttamisesta (COM/2020/593) eli MiCA on osa digitaalisen rahoituksen toimenpidepakettia, jolla pyritään edistämään ja tukemaan mahdollisuuksia, joita digitaalinen rahoitus tarjoaa […]


 • Osakemarkkinoiden ja kryptovaluuttamarkkinoiden eroavaisuudet

  5 suurinta eroavaisuutta osakemarkkinoiden ja kryptomarkkinoiden välillä

  Osakemarkkinoiden ja kryptovaluuttamarkkinoiden eroavaisuudet Osakemarkkinat ovat olleet olemassa satoja vuosia. Kryptovaluuttamarkkinat ovat olleet olemassa noin vuosikymmenen verran. Näin ollen markkinoita on monesti vaikea verrata toisiinsa.  Tehtävä ei ole kuitenkaan täysin mahdoton. Tässä artikkelissa katsotaan perusasiat markkinoiden eroavaisuuksista, jotta tilanne ainakin hieman selkeytyisi. Mitä yhteistä? Yhteistä osakemarkkinoilla ja kryptovaluuttamarkkinoilla on nykyään paljon. Esimerkiksi helppo pääsy markkinapaikalle […]


 • Miltä Bitcoinin louhinta näyttää vuonna 2022?

  Kypärä, jonka keskellä on Bitcoin-logo

  Ennen kuin sijoittajana lähtee sijoittamaan kryptovaluuttoihin kannattaa aina selvittää mihin on sijoittamassa. Tämä selvitystyö voi kuulostaa tylsältä ja työläältä, mutta sitä kannattaa tehdä, koska aihe ei ole aivan sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Esimerkiksi jos on kiinnostunut selvittämään Bitcoiniin liittyviä mahdollisuuksia sijoitusmarkkinoilla, silloin on ensin hyvä selvittää Bitcoiniin verkon toimintaan liittyvät konkreettiset muuttujat. Muutamat näistä muuttujista liittyvät […]


 • Ukraina lisäämässä kryptovaluuttojen sääntelyä, Intelin matka louhintalaitteistomarkkinoille & POW-kielto kaatunut Euroopan parlamentissa | Viikkokatsaus 11

  Ukrainan ja EU:n liput vierekkäin taivaan alla

  Ukraina lisäämässä kryptovaluuttojen sääntelyä Kryptovaluutat ovat olleet paljon esillä viime viikkoina. Venäjän hyökätessä Ukrainaan 24.2.2022 kryptovaluuttalahjoitukset Ukrainalle ovat lisääntyneet merkittävästi. [1] Ukrainaan on tähän mennessä lahjoitettu 100 miljoonan edestä, josta yli puolet menee Ukrainan valtion kassaan. Sen lisäksi Ukrainan valtio aikoo julkaista NFT (non-fungible token) -taidekokoelman Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta. [2] Tällöin Ukrainan keskuspankki […]


 • Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksen, Bitcoinin siirtokustannukset nousussa & Morgan Stanley osti lisää Grayscalen Bitcoin-rahastoa | Katsaus viikoille 10 & 11/2022

  Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksenkohdistuen kryptovaluuttoihin Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on allekirjoittanut keskiviikona 09.03. toimeenpanomääräyksenliittyen “digitaalisiin omistuksiin”. Toimeenpanomääräyksen tavoitteena on luoda tilannekuvasektorista ja kartoittaa alaan liittyviä niin kotimaahan kuin maailmantalouteen kohdistuvia riskejä jamahdollisuuksia. Kyseessä ei ole mikään laki, vaan määräys Yhdysvaltain erinäisille hallintoelimilletutkia asiaa ja luoda kokonaisvaltainen raportti. Raportti alkaa toteamuksella, jonka mukaan kryptovaluuttasektori on kasvanut […]


 • Digitaalinen arvonsäilyttäjä: mistä Bitcoinin arvo syntyy?

  Bitcoin kullan ympäröimänä

  ”Raha on ehkäpä kaikkien aikojen menestynein tarina. Vaikka sillä ei ole objektiivista arvoa, taitavat tarinankertojat, kuten suuret pankkiirit ja talousministerit kertovat meille erittäin uskottavan tarinan, että sillä on.”  –Yuval Noah Harari Yhden Bitcoinin hinta on kirjoitushetkellä noin 35 tuhatta euroa. Kun tutkii Bitcoinin 13-vuotista historiaa, voi hinnassa huomata räjähdysmäisen nousun; vuonna 2009 siitä maksettiin alle […]


 • Lainsäädäntö, Charles Schwab, Luganon kaupunki | Viikkokatsaus 9/2022

  Lainsäädännön villi viidakko Euroopan parlamentin oli määrä äänestää maanantaina 28.2. uudesta kiistanalaisesta kryptovaluuttalainsäädännöstä. Kiistanalainen toteamus lakiehdotuksessa mahdollistaisi “huomattavan määrän energiaa käyttävät konsensusmekanismit” kieltämisen EU:n alueella. Laki olisi toimeenpantu vuonna 2025. Tämä kohta lakiesityksestä on ainakin toistaiseksi otettu pois ja äänestystä on lykätty. [1] Venäjän invaasion alettua Ukrainaan monet länsimaat ovat yhdessä laittaneet huomattavan määrän pakotteita […]


 • Bitcoinin Salamaverkko – maksamisen tulevaisuus vai turvaton infrastruktuuri?

  Bitcoin salamaverkko

  Bitcoinia pidetään yleisesti digitaalisena kultana, mutta onko siitä globaaliksi vaihdannan välineeksi? Vaikka Satoshi Nakamoto kehitti Bitcoinin vuonna 2009 elektroniseksi P2P-rahajärjestelmäksi, jonka avulla varoja voitaisiin siirrellä luotettavasti ilman kolmansia osapuolia, moni uskoo, ettei Bitcoin sovi ollenkaan maksuvälineeksi. Saatat ajatella sen johtuvan Bitcoinin historiallisesta volatiilisuudesta. Se on kuitenkin vain yksi osa totuutta. Suurin este, tai oikeastaan hidaste, […]


Leave a Reply

Your email address will not be published.